En Sıcak Konular

İkitelli'de patlama

6 Mayıs 2008 14:53 tsi
İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde patlama sonrası yangın çıktı.

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Keresteciler Sanayi Sitesi'nde bulunan ve içerisinde patlayıcı-yanıcı maddelerin bulunduğu depoda patlama sonucu yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gönderildi.

İkitelli Keresteciler Sitesi'nde bulunan "Üstün Ardiye" isimli kimyevi madde deposunda meydana geldiği öğrenildi. Olayın hemen ardından kimyasal gaz sızıntısı şüphesi ile polis, depo çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Hem gazeteciler, hem de vatandaşlar depo çevresinden uzak tutulmaya çalışılıyor.

Saat 14.30 sıralarında meydana gelen patlama sonrası depoda yangın çıktı. Metin Üstüngil isimli kişiye ait deponun hemen yanında bulunan demir-çelik atölyesinin sahibi Vedat Kesercan, "Olayda birkaç kişi hafif şekilde yaralandı. Patalamanın meydana geldiği atölyede 9 kişi çalışıyordu, bu kişiler de gazdan etkilendi." şeklinde konuştu.

Görgü tanığı Nevin Geliş isimli kadın ise, patlamanın çok şiddetli olduğunu ve her taraftan hissedildiğini söyledi. Patlama elektrik trafosunun altında ve içerisinde kimyevi madde bulunan açık hava deposunda meydana geldi. Patlamayla birlikte trafo da alev aldı. Yere düşen elektrik tellerinin tutuşturduğu kimyevi maddeler patlamaya başladı. Her tarafa kimyevi madde saçıldı" diyerek olayı anlattı.

Bu arada, patlamanın etkisiyle çevrede bulunan bazı araçların camları kırıldı. İçinde kimyevi madde bulunan bidonların yaklaşık 200 metrelik bir alana yayıldığı görüldü.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin büyük yangınlarda kullandığı "Koca Yusuf" isimli itfaiye aracı da yangın yerine gelerek çalışmalara katıldı.

dunyabulteni



Bu haber 1,068 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs