En Sıcak Konular

Baykal ilk kez çözüm önerdi!

6 Mayıs 2008 14:07 tsi
Baykal ilk kez çözüm önerdi! CHP lideri Baykal, partisinin grup toplantısında konuştu. Ekonomideki gidişata dikkat çekerek hükümetin politikalarını eleştiren Baykal, ilk kez eleştirmedi çözüm önderdi.

CHP lideri Deniz Baykal, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Baykal'ın açıklamaları şöyleydi:

Bugün 6 Mayıs 2008.. Doğanın kendi kendini yenilediği bir gün. Hıdırelleziniz kutlu olsun. Bu günü yine her mezhepten her kesimden insanlarla birlikte kutluyoruz. Bugün ayrıca acı bir gün. 1972'de 6 Mayıs'ta 3 genç insanın öldürülüşünün, bunu acaba niye yaptık sorusuna cevap veremediğimiz 3 genç insanı Deniz Gezmiş'i Hüseyin İnan'ı ve Yusuf Aslan'ı idam ettik. Bu üç yiğit insanı 36 yıl sonra anmayı bir görev biliyorum.

EKONOMİDEKİ GİDİŞAT

Ekonomi çok ciddi alarm veriyor. Tarım ağlıyor. Toprak ağlıyor. Çiftçiler en zor dönemden geçiyor. Artık ekonomi kontrol edilemez bir hale gelmiştir. Bu tablo karşısında etkin tutarlı yeni yöntemlerin uygulanması tedbirlerin alınması gerekmektedir. Gidişe teslim olmuş bir hükümet vardır.

Enflasyon çok ciddi alarm veriyor. İlk kez TÜFE yüzde 4'ün üstüne çıktı nisan ayında. Bu tablo görünen beklenen bir tabloydu.

Bugün cari açık 50 milyar doları bulmaktadır. 65 milyar dolar dış ticaret açığı sözkonusu.. 500 milyar dolara dayanan dış borç var. Düşen büyüme hızı. Yükselen işsizlik. Tablo ortada. Tarım en büyük sıkıntıyı yaşayan kesim haline dönüşmüştür. Gübre 1 yıl içerisinde yüzde 150 arttı. Çiftçi bu yüzde yüzlük artışın nasıl taşınacağını kara kara düşünmektedir. Bu duruma derhal müdahale edilmeli ve hızla derhal ele alınmalıdır.

Derhal gübreden alınan KDV yüzde 1'e indirilmeli. Gübreden alınan gümrük vergisi sınırlandırılmalıdır. Mazottan ÖTV alınmamalıdır. Hep şikayet ediyorsunuz diyorlar. Çare söylüyoruz. Çare budur. Derhal yapılmalıdır. hayvancılık çok ciddi sıkıntı içindedir.

Hayvancılık destekleri yarı yarıya kaldırılmıştır. Türkiye genelinde hayvan üretilerinin büyük kesimi destek kaybına uğramıştır. 663 milyon olan ön soy kütüğüne kayıtlı olan hayvan desteği 350 YTL'ye indirilmiştir. Ekonomi adına çok ciddi kayıptır. Bu kararname bir çok sağmal hayvanın kesime gitmesine neden olcaktır. Hayvancılığımız ciddi darbe yiyecektir. Sosyal bakımdan da yanlış bir politikadır.

Derhal yeni bir politka lazım. Tarıma sahip çıkmamız lazım. Laboratuvardan insanı doyuramazsınız. İnsanı tarım doyuracak köylü doyuracak. Toprak doyuracak. Bütün alanlar sulanmalı. Üretim artırılmalıdır. Türkiye şimdi bu yanlışın bedelini ödeme noktasındadır. Tarımda çalışanı desteklemelisin. İşçiyi desteklemelisin. Çiftçiyi desteklemelisin. 2002 yılına kadar çiftçiye elektrik ucuza veriliyordu. Bunlar kaldırdılar.

Baykal'ın konuşmasının bu kısmunda salonda bulunan bir partili ardarda şikayetlerini sıralayınca CHP liderinin konuşması bir süre kesildi.

Tarım ürünlerindeki yüzde 18'lik KDV derhal yüzde 1'e indirildi.

haber7



Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,003 µs