En Sıcak Konular

'AB PKK'nın temsilciliğini yapıyor'

6 Mayıs 2008 12:27 tsi
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Bahçeli, "Kürtçe resmi dil olarak kabul edilsin" diyen Avrupa Parlamentosu'nu eleştirdi.

MHP Genel Başkanı Delet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Geçen hafta komisyonda görüşülen 301. madde değişikliğiyle ilgili milletvekillerinin milli bir duruş sergilediğini söyeyen Bahçeli, bundan dolayı kendilerini kutladı.

Kürtçe'nin resmi dil olmasını isteyen Avrupa Parlamentosu'nu da eleştiren Bahçeli, AK Parti'nin AB'nin dümen suyunda ilerlediğini savunan Bahçeli, PKK'nın siyasi taleplerinin zamana yayılarak gerçekleştirilmeye çalışıldığını sözlerine ekledi. "Avrupa Birliği, PKK'nın siyasi dayatmalarını Türkiye'ye karşı temsilciliğini yapmaktadır." diyen Bahçeli, "AB'nin PKK'yı terör örgütleri listesinde göstermesi kağıt üzerinde kalmıştır.PKK'nın haraç toplama, finans kaynağı yönetme, propaganda yapma, yayın kuruluşu yönetmek gibi Avrupa ülkelerindeki faaliyetleri tespit edilmiştir." dedi.

DAVA AÇILALI 52 GÜN OLDU
AK Parti'ye açılan kapatma davasına da değinen Bahçeli, dava açılalı 52 gün olduğunu hatırlattı ve Başbakanın kafasının karışık olduğunu ileri sürdü. AK Parti'nin soruna hukuk ve meşruiyet dahilinde bir çözüm bulamadığını savunan Bahçeli, "AKP hükümeti erken seçim kozunu muhalefete karşı koz olarak kullanmaya çalışıyor. Karar kendilerinin. Bundan çekinen yoktur. AKP, çözümün adresini Meclis yerine Brükselde gördü. Avrupa komiserleri Türk yargısına müdahale etmeye kalkıştı. Yüce mahkemeye gözdağı verilmeye kalkışıldı." diye konuştu.

AKP BUNDAN UTANMALI
Yaşanan süreçte AK Parti'nin AB'den medet umduğunu iddia ederek bunun utanılacak bir durum olduğunu söyleyen Bahçeli, "Seviyeden ve ciddiyettten uzak bir yaklaşımdır. Bu müfettişin başörtüsü konusunda yapılması gerekenleri de söylemesi cevaplanması gereken başka bir konudur. Türk milletinin çok yakından tanıdığı AKP klasiği devam ediyor. AKP'nin bir can kurtaran gibi bir dayatma anlayışı son dönemde kabul ettikleri raporlaştırılan konularda da anlaşılmakatadır. Bu kapsamda 301'in değiştirilmesini yeterli görülmeyerek Türkiye'den yeni adımlar atılması istendi." şeklinde konuştu.

8 SUTUN



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,050 µs