En Sıcak Konular

Erdoğan'dan 1 Mayıs cevabı!

6 Mayıs 2008 12:17 tsi
Erdoğan'dan 1 Mayıs cevabı! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 mayıs kutlamalarına yönelik hükümete yöneltilen eleştirilere sert yanıt verdi. Erdoğan, yasadışı yapılanları sıralarken bir hayli öfkeliydi:

Başbakan Erdoğan AK Parti Meclis Grubu'nda partililere sesleniyor:

58 ilde 1 mayıs kutlandı. Ankara vbe İstanbul'da yaşanalar ters bir durum oluşmuştur. Kutlamalarla ilgili hiç bir yerde izin sorunu yaşanmadı. Kimse halkı aldatmaya kalmasın. ben istediğim yerde istediğimi yaparım anlayışı sivil topluma ait olamaz. Bu illegal örgütlerin anlayışı... yapılan dayatmanın sonucunda bu ortam ortaya çıkmıştır. İstanbul'da yaşananlar 1 Mayıs'ın ruhuna aykırı. Marjinal gruplar ve yasadışı örgütler vardı. Rol çalma telaşıyla meydana çıkan bazı siyasiler vardı. Türkiye'nin manzarasını karartmaya çalışanlar vardı. Emekçi ve emeğiyle geçinenler kısmen vardı. Taş ve sopalarla çatışmaya gelenlerin çoğu işçi değil.

Camı çerçeveyi indiren araçları taşlayan kaldırımları sökenler nasıl işçi olabilir.

Niye Tandoğan'ı İzmir'i Van'ı göstermiyorsunuz. Onlar AK Parti yandaşı. kavga gürültü varsa başka yoksa iktidar yandaşı. Hesap başka.. Her türlü tayakkuzu propagandalarını daha kalıcı hale getirmek için bu yola başvuruyorlar.

İlk kez bir başbakan olarak 1 Mayıs için ben görüştüm. tarihte yok böyle bir şey.

1 saat verin 1 saatte biz bu işi bitireceğiz dediler. Bir saatte nasıl bitireceksin. 30-35 bin kişiyi Dolmabahçe'den yürüterek geçirsen 1 saatte Taksim'e çıkaramazsın. Biz bu işlerin içinden geçtik. 500 kişi topladılar. Sonra dediler iptal ettik. Önde legal örgütlerin pankartı arkada illegal örgütler. Bunlar hep kayıtlı. Maskelileri gördünüz. İyi niyette maskeye ne gerek var. Bütün fatura polise kesiliyor. Kim bu polis? Uzaydan mı geldi bunlar. Hepimizin can güvvenliğini emanet ettiğimiz kardeşlerimiz değil mi?

Dürüst olan Kazlıçeşme'ye Çağlayan'a giderdi. Arzu edilmeyen olaylar bu sebeple yaşandı.

İzin verilemez miydi? Taksim'e izin versek bütün STK'lara orada miting hakkı doğardı. Kusura bakmayın Taksim'i kurban edemeyiz. Baykal'ın bakanlığı döneminde Taksim meydanı mitinglere yasaklı hale geldi. kavga üzerine kurulu sendikal anlayış tüm dünyada ortadan kalktı barışçı bir çizgiye dönüştü. 1 Mayıs'ı normalleştirmek için elimizdeki fırsatı heba ettik. Kamera önünde poz verip hükümete göndermeler yapılıyor. Böyle bir çağdışı anlayış olur mu? O anlayış 1970'lerde kaldı.

1970'ten beri tam 21 hükümet geçti. Ancak taksim hiç gündeme gelmedi. 60'ıncı hükümette gündeme geldi. Çünkü AK Parti hükümeti. Niye şimdiye kadar dönüştürmediler? AK Parti iktidarına gölge düşürmek için Taksim gündeme getirildi. AKP iktidarı hiç bir zaman işçi ve emekçinin karşısında olmamıştır.

SHP hükümeti döneminde Kadıköy'de yaşananlar hala hafızalarda. Cam çerçeve indirildi. Kürsüler terör örgütü yandaşları tarafından işgal edildi. Mitingi düzenleyenler canlarını zor kurtardı. Halkı canından bezdirdiler.

Biz Türkiye genelinde kutlamlar olsun çatışma olmasın istedik.

haber7



Bu haber 309 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,538 µs