En Sıcak Konular

Erdoğan CHP'yi Taksim'le vurdu

6 Mayıs 2008 12:13 tsi
Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, muhalefeti sert ifadelerle eleştiriyor. AK Parti'nin ayrımcılığa dayalı siyaset yapmadığını söyleyen Erdoğan, "Sivas'ın ötesine geçemeyenler, Türkiye'yi kucaklıyoruz diyemez" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor. Hayatın önemli bir aşamasını önemli bir sınav olurak gördüklerini, geçirilen her dakikayı sorumluluk bilinciyle geçirdiklerini söyleyen Erdoğan, "Tem amacımız milletimizle aynı istikamekte yürümek, hakkaniyeti en üst düzeyde tutmaktır." dedi.

Krizler üreterek iktidar olmaya çalışanların olumsuz bir kareyi kendi amaçları için bir fırsat olarak gördüklerini söyleyen ERdoğan, "Onları ekonomi ilgilendirmiyor, uluslaraarıs gelişmeler onları ilgilendirmiyor." diye konuştu.

Devletin ve milletin menfaatlerinin milletle devletin gücünü birleştirerek aynı istikamette yürümesi olduğunu kaydeden ERdoğan, AK Parti'nin amacının bu güçbirliğini sağlamak olduğunu, bundan da kimsenin kendilerini alıkoyamayacağına dikkat çekti. AK Parti'nin bu özelliğinden dolayı en büyük parti konumuna geldiğini, ayrıştırıcı bir sisayeset anlayışlarının olmadığını kaydeden Başbakan ERdoğan, "Sivas'ın ötesine geçemeyenler biz Türkiye'yi kucaklıyoruz diyemez." şeklinde konuştu.

ASKERİ KUTLADI
Terörle mücadele kapsamında Kandil Dağı'na yönelik operasyonlara da değinen Erdoğan, operasyonu yapan askeri kutladı. Terörle mücadelenin değişik ayaklarının olduğunu ifade eden Erdoğan, bu alanda ciddi adımlar atıldığını kaydetti. Terörün istismar ettiği bölge halkını kazanmaya yönelik de çalışmalar yapıldığını belirten Erdoğan, diplomatik çalışmalarla da terör örgütünün finans kaynaklarını kurutmaya yönelik çalışmaların yapıldığını vurguladı.

KUZEY IRAK YEREL YÖNETİMİYLE GÖRÜŞTÜK
Terör örgütüne yönelik mücadelenin en önemli ayağını diplomatik boyutunun oluşturulduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, bu kapsamda Irak merkezi hükümetiyle, Kuzey Irak yerel yönetimi ve Irak'taki diğer gruplarla görüşmeler yapıldığını açıklayan Erdoğan, bundan sonra da görüşmelerin devam edeceğinin altını çizdi.

Terörü bitirmeye yönelik ekonomik adımlar da atıldığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, GAP projesinin bitirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini bunun söyledi ve ayrılan kaynakları açıkladı. Bölgeye yönelik alt yapı çalışmalarının da bitirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğine vurgu yapan Erdoğan, yapılan çalışmalarla bölgede istihdamın da artacağını kaydetti.

1 MAYIS'TA TAKSİM'DE KİM VARDI?
1 Mayıs kutlamalarına da değinen Erdoğan şunları söyledi: "Kısmen Ankara'da ve İstanbul'da olaylar yaşanmıştır. İzin verilen yerlerde kutlamalar yapılmıştır. Demokratik hukuk devletinde herşey yasalarla belirlenmiştir. 'Ben istediğim yerde istediğimi yaparım' anlayışı bir sivil toplum kuruluşunun söylemi olamaz. Bu yasa dışı örgütlerin isteği olabilir. Sorun izin verip vermeme sorunu değil, izin kapsamı dışına yönelik bir sorundur. Barış, kardeşli, ve huzur içinde kutlanması gereken 1 Mayıs, ne hazindir ki bu sorunlar ortaya çıktı. Taksim'de kim var dı? O çalmaya çalışan siyasi partiler vardı. gerginliklerden nemalanmaya çalışan bazı sendikalar vardı. Bazı illagal örgütler vardı. Taşlarla sopalarla çatışmaya gelen ve gözaltına alınanlar işçi değildi. Camı çerçeveyi indirenler arasında emekçi yoktu. Sıhiyede yapılanları gördük. Orada da legal örgütlere karışan illagal örgütler vardı. Tandoğan'da da başka bir sendikanın kutlamaları vardı. Neden Tandoğan'ı gündeme getirilmedi. Neden? onlara da isim buluyorlar onlar AK Parti yanlısı. Kavga gürültü yoksa onlar AK Parti yanlısı, kavga gürültü varsa onlar AK Parti karşıtı. İzmir'de, Van'da niye yoktu. Oralarda da kutlamalar yapıldı oralarda niçin olay yoktu. İstanbul halkının günlük yaşantısını olumsuz etkileyerek, propagandalarını daha kalıcı kılmak için bu yola başvurdular. Bakan arkadaşlarım bu sendikaların temsilcileriyle görüşmüştür. Şimdiye kadar hiç bir Başbakan bunlarla görüşmemiştir. ben kendileriyle görüştüm ve ricada bulundum. Taksim Meyda'ında 200-300 kişiyle çelenginizi koyunuz ve belirlenen yerlerde de kutlamanızı yapınız dedik. Gerekirse biz de bakanlarımızı gönderelim ve el ele kutlansın. 1 saat içinde bitiririz diyorlar. 30-35 bin kişiyi orada alacak kişi var mı. Sen 30-35 bin kişiyi 1 saatte Dolmabahçe'den Taksim'e çıkaramazsın. Biz bu işlerin içinden geliyoruz. Onların orada öyle bir kitlesi de yokki. 300-500 kişiyi Şişli'de topladılar, ondan sonra da iptal ettiler. Önde sendikanın pankartları arkada, örgüt pankartları var. Ama halkımız bunu bilemezki. Torbalar içinde taş getirdiler. Daha önce hangi örgütlerin geleceğini söyledik. Kimdir bu polis, bunlar kim? Bunlar bizim evlatlarımız değil mi? Hatalar olabilir, yanlışlar olabilir. Kimse diğerlerini sorgulamıyorlar. Polise yükleniyorlar. Bakanlığımız bunun soruşturmalarını ayrıca yapıyor. Olay yasalar içinde olmayan, kamu düzenini bozmaya yönelik atılmış bir adımdır. Kendi kaybolan itibarlarını kazanmaya yönelik bir girişimdi ama başarılı olamadılar."

TAKSİM'İ BİZ YASAKLAMADIK
Taksim Meydanı'nda miting yasağını AK Parti'nin getirmediğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Taksim Meydanı rahmetli Ecevit'in Başbakanlığı döneminde ve Sayın Baykal'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde yasaklanmıştır." dedi. Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs'a açılmasının diğer sivil toplum kuruluşlarına ve siyasi partilere de Taksim'de miting yapma hakkını doğuracağını ifade eden Erdoğan, bunun da bölgeye büyük zarar vereceğini ve Taksim'i cazibe merkezi olmaktan çıkaracağını kaydetti.

Taksim Meydanı'nın 39. CHP Hükümeti döneminde yasaklandığı ve o dönemden bugüne 21 Hükümet değişikliğinin olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Yine sonra kurulan hükümetler arasında CHP hükümetleri vardı. Neden onlar Taksim Meydanı'nı açmadılar? 60. Hükümet'e AK Parti var. Başımızı ellerimizi başımızın arasına alalım ve düşünelim." diye konuştu.

KADIKÖY 1 MAYIS'INI HATIRLATTI
SHP'nin kolalisyon hükümetinde yeraldığı 50. Hükümet döneminde Kadıköy'de düzenlenen izinli mitingi hatırlatan Erdoğan, kürsünün illagal örgütler tarafından ele geçirildiği, cam ve çerçevelerinin indirildiğini söyledi. Sendika temsilcilerinin, "Biz olayları kontrol ederiz" açıklamalarını hatırlatan Erdoğan, "Alamazsınız, oraya emniyet kuvvetleri o kadar güçlü gidiyorsa, bu şekilde olayların yaşanmaması içindir. AK Parti işçi karşıtı değildir. Cumhuriyet döneminde İşçi ve memurun durumunu en fazla düzelten bizim hükümetimiz olmuştur." dedi.

8 SUTUN
 



Bu haber 488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,235 µs