En Sıcak Konular

İşte CHP'den AK Parti'ye gizli övgü

6 Mayıs 2008 09:41 tsi
İnanılır gibi değil! 'CHP'nin programında AK Parti'ye gizli övgü var'...

“Yürürlükteki programda öngörülen hedeflere Türkiye ulaşmıştır. Artık, toplumun önüne yeni hedefler koymalıyız “ diyen CHP lideri Baykal, PM yönetiminden yeni bir program istedi.

Avrupalı sol ve sosyal demokrat partilerden gerek parti programı gerekse izlediği politikalar nedeniyle sert eleştiriler alan CHP, yerel seçimler öncesi bir dizi değişim için harekete geçti. Kurultay sonrası yeniden şekillenen Parti Meclisi (PM), CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın talimatıyla önemli bir karar aldı.

CHP'nin 1994 tarihli, 14 yıllık parti programının güncellenmesine karar verildi. Daha yenilikçi kurum olmalıyız Parti programı çalışmasını, bu hafta belirlenecek yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) içinden oluşturulacak komisyon gerçekleştirecek. Kamuoyu önünde Avrupalı sosyal demokratlara tepki gösteren Baykal, PM toplantısında kurmaylarına "parti programının güncelleştirilmesi" yönünde talimat verirken, ilginç değerlendirmelerde bulundu. Baykal, "Partimizi daha etkin, yenilikçi kurum haline dönüştürmeliyiz.

CHP'nin çok ciddi program çalışmasına ihtiyaç var. Yürürlükteki programda öngörülen hedeflere Türkiye ulaşmıştır. Toplumun önüne CHP yeni hedefler koymalıdır" dedi. Baykal'ın ulaşıldığını söylediği "hedefler", CHP dışındaki hükümetlerin gerçekleştirdiği reformlardan oluşuyor.

Bülent Ecevit Başbakanlığındaki DSP - MHP - ANAP koalisyon hükümeti ile başlayan, AB sürecinin etkisiyle hızlandırılan reformlar, AK Parti iktidarları döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile devam etti. Yeni yönetimle yaptığı toplantıda, partisinin çok eleştirilen "çalışma yöntemi" ile ilgili olarak da özeleştiride bulunan Baykal, "Parti genel merkezinin daha etkin çalışması için çalışma yöntemlerimizi gözden geçirmeliyiz.

Herkes sadece bu işlere kafa yorsun" diye konuştu. Önder Sav’a sert uyarı Baykal, kamuoyu önünde "uyum" görüntüsü verdiği ve yeniden genel sekreterlik koltuğuna oturttuğu CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın uygulamalarından da rahatsız. CHP lideri, medya önünde savunduğu Sav'ı, parti içi toplantılarda, "Partideki sürtüşmelerin bu kurultayla birlikte aşılması gerek. Parti daha nasıl etkili ve verimli olur buna çalışmalıyız. Bu nedenle kimse gücünü partideki arkadaşlarına yönelik kullanmasın. Artık birbirimize yönelik eleştirileri bırakıp proje üretmeliyiz" sözleriyle uyardı.

BUGÜN gazetesi'nin bu haberi akıllara Youtube'da izlenme rekoru kıran görüntüleri getirdi. Sabah neşeniz Samanyoluhaber'den...




Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,516 µs