En Sıcak Konular

Erdoğan Fehmi Koru'yu sildi

6 Mayıs 2008 09:35 tsi
Erdoğan Fehmi Koru'yu sildi
Başbakan Erdoğan Fehmi Koru'yu defterinden sildi. Son olay neydi? Fehmi Koru bu konu hakkındaki soruya nasıl "ilginç" bir cevap verdi...

Cumartesi akşamı Başbakan Erdoğan gazetecilerle bir yemek yedi, fakat davette Fehmi Koru yer almadı. İşte olayın perde arkası...
 
Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Yönetim Kurulu Başkanı Can Paker ve eşi Mihriban Paker, Cumartesi akşamı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı ağırladı.

Paker çiftinin evindeki yemeğe Can Paker'in kardeşi Canan Barlas ile eşi Sabah Gazetesi'nin başyazarı ve atv'nin anchorman'i Mehmet Barlas da katıldı. Sabah Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ergun Babahan, Sabah Gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, Milliyet Gazetesi yazarları Hasan Cemal ve Taha Akyol, Star Gazetesi Genel yayın Müdürü Mustafa Karaalioğlu, Referans Gazetesi yazarı Cengiz Çandar, Sancak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Star Gazetesi'nin ortağı Ethem Sancak ile emekli büyükelçi ve eski TRT genel müdürü Cem Duna da eşleriyle birlikte yemeğin davetlileri arasında yer aldı.

Davetli listesinin Erdoğan'ın isteği doğrultusunda hazırlandığı biliniyor. Listede olanlardan çok “olmayanlar” önemliydi.

Kanal D Haber'in bir gazetecilik başarısıyla yemekte konuşulanları özel haber olarak izleyicilerine duyurdu. Ancak yemeğe çağrılmayan bir kişinin kimliğini herkes atladı.

Bu gibi davetlerde eskiden eksik olmayan Fehmi Koru yemeğe davet edilmemişti.

Peki Koru yemeğe niye davet edilmemişti? Davet edildi de gelemeyecek kadar önemli bir mazereti mi vardı?

Postmedya, Fehmi Koru'ya ulaşarak bunun nedenini sordu. Koru'dan konu ile ilgili tek bir yorum geldi; “Şu anda yazımı yazıyorum, bu konu ile ilgili konuşmak istemiyorum”

Koru'nun bu sözlerinden de anlaşılıyor ki, “davet vetosu”na canı hayli sıkkın. Davet edilip te katılamayacak kadar önemli bir mazereti olsaydı bunu kuşkusuz sorumuz karşısında bir çırpıda söyler ve bu haberi geçersiz hale getirirdi.

Ama Koru'nun verdiği yanıttan “davet edilmediği” sonucu çıkıyor.

Aslında kulislerde Erdoğan'ın Fehmi Koru'yu defterden çıkardığı uzun süredir konuşuluyordu. Yeni Şafak'ta bulunduğu konumdan memnun olmayan Koru'nun pek çok fırsat varken hiçbir yere gidemeyişinin de Erdoğan'ın bu tavrından kaynaklandığı biliniyor.

Peki Erdoğan Fehmi Koru'yu neden sildi?
Kim bilir belki Taha Kıvanç bunun kulisini de yazar…


Postmedya



Bu haber 1,399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,554 µs