En Sıcak Konular

Myanmar'a kasırga: Ölü sayısı on bini geçti

5 Mayıs 2008 20:08 tsi
Myanmar'a kasırga: Ölü sayısı on bini geçti Myanmar’ı hafta sonu etkisi altına ve alan hızı saatte 190-200 km’yi bulan Nargis kasırgasının ardından, Myanmar Dışişleri Bakanlığı, ölü sayısının on bini geçtiğini açıkladı. Dışişleri Bakanı Nyan Win, devlet televizyonunda “Son gelen b

Myanmar’a bugünden itibaren, aralarında Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı, BM ajansları ve uluslararası yardım örgütlerinin bulunduğu birçok kuruluş yardım sağlamaya başladı. Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı sözcüsü Michael Annear, kasırganın ardından, evsiz kalan ve içme suyu bulamayan binlerce kişiye, yardımların başladığını ve yardım kapsamında, evsiz kalanlara barınak malzeme, çatıları yıkılanlara plastik örtü, su arıtma tabletleri, 5 bin litre içme suyu, ocak, cibinlik, battaniye ve kıyafet dağıtılacağını bildirdi. Uluslararası kuruluşlar, yardım faaliyetlerinin eşgüdüm içinde yapılması amacıyla Tayland’ın başkenti Bangkok’ta bir toplantı düzenlediler ve ortak hareket edeceklerini duyurdular.
NASA Nargis kasırgasını böyle görüntüledi.

Myanmar’daki askeri yönetim ise yardım kuruluşlarının çalışmasını kısıtladığı ve ülke içinde rahatça hareket etmelerine izin vermediği için eleştiriliyor.

Bu arada, BM yetkilileri kasırganın acil yardıma muhtaç bıraktığı insanların sayısının yüz binlere çıkabileceğini belirtti ve yollarda oluşan zararlar yüzünden birçok ufak yerleşim birimine ulaşılamadığını kaydetti.

BM’nin Bangkok’taki afet merkezinden Richard Horsey de, yüz binlerce kişinin barınak ve temiz su ihtiyacı içinde olduğunu ancak şimdilik tam sayıyı bilmediklerini kaydetti.

Myanmar’daki yönetimin yetkilileri ise, yaşanan felakete rağmen 10 Mayıs’ta yapılması planlanan anayasa referandumunun iptal edilmediğini duyurdu.

Ajanslar



Bu haber 272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,249 µs