En Sıcak Konular

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

5 Mayıs 2008 18:26 tsi
Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ele aldıkları konuları belirtirken sendika ve gıda konusuna öncelik verdiklerini açıkladı.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrsı Cemil Çiçek açıklamalarda bulundu Bugün görüşülen konular ekonomi ve tarıma yönelik konular ağırlıklı olarak yer almıştır.

Küresel ve bölgesel tehdit açısından ithal edilcek malların belli bir kontrol altında tutulması gerekmektedir. Getirilen düzenleme ile bu konuda yasal altpapılar hazırlanmaktadır.

Üzerinde durulan iki konu var. AB müzakereleri konusunda 19. fasıl konusu ele alınmış. Toplu iş sözleşmesi grev ve lokavt kanunu ele alınmıştır. Bu konuda bakanlar kuruluna bilgi verildi. Konu hakkında görüşmeler sürüyor. Meclis tatile girmeden bunun yasalaşmasını arzu ediyoruz.

Sendikaya üye olmak ve sendikadan ayrılmak noter şartı gerekiyordu. Bunu tamamen kaldırıyoruz. Noter masrafını ortadan kaldırıyoruz. Sendika kurucusu olmak için TC vatandaşı olma şartı kaldırılıyor. Sendikaya üye olma yaşı düşüyor. Uluslararası sendikalarla işbirliği yapma imkanı veriliyor. Üyelik aitları tartışma konusudur. Bu konuda belli bir netlik yoktur.

Tarım sektörü üzerindeki baskılar ele alındı. Enerji fiyatlarındaki artışlar ve dünya piyasalarındaki hareketlilik konusu etraflıca ele alındı.

Bu konuda tarımsal destekte, bundan sonra tamamen ürüne destek vermeye başlayacağız. Tarım Bakanı konu hakkında kapsamlı bir bilgi verdi. Bu konuda Tarım Bakanı ve Hazine Bakanı ortak çalışma yapacaktır.  Tarıma yapılacak destek konusunda etraflı bir değerlendirme yapılacaktır.

GAZETECİLERİN SORULARI

1 Mayıs vesilesi ile çok tatsız olaylar yaşanmıştır. Bunu geride bırakmak kanaatindeyim. Konuyla ilgili taraflar görüşlerini söylemiştir. Herşeyi tartışalım ama yeri gelince de noktayı koymamız gerek. Yaşanmayabilirdi ama yaşandı. Ama bunu sağa sola yaymanın da anlamı yok.

Ekonomiyle ilgili geçen Cumartesi ilgili bakanlar açıklamalarda bulunmuşlardı. Faiz dışı fazla konusunda ilgili bakan arkadaşlar gerekçeli olarak durumu kamuoyuna açıklamışlardı.

Sendikalaşma konusunda yetersizlikler olduğu muhakkaktır. Yasal yönden eksik ve aksayan yön varsa bunlar da ortadan kaldırılabilir.

Biz AB'yi önemsiyoruz. Bu konuda çalışmaları aksatmadan sürdürüyoruz. AB olayı sadece yasal düzenlemeden ibaret değildir. Bunun özümsenmesi gerekir. Yasalar çıkmasına rağmen aksaklıklar varsa bu ya konuyu özümsememek ya da eksikliklerden kaynaklanır. Bunun için eğitime önem vermek gerekir. AB ile ilişkileri birilerine rağmen veya bir tepki olarak sürdürmenin anlamı yoktur. Bu konuda herkes konuya bakış açısını kontrolden geçirmesi gerekir.

haber7



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,038 µs