En Sıcak Konular

''İhtilallerle susturulan insanlar haklı çıktı''

5 Mayıs 2008 17:48 tsi
''İhtilallerle susturulan insanlar haklı çıktı'' Pamukoğlu, "Eskiden başı dik, gururlu, hesap sorabilen toplum vardı. İhtilallerle ABD emperyalizmine karşı çıkanlar susturuldu, işkence gördüler. O insanların haklılığı bugün görülüyor" diye konuştu.

'Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok' adlı kitabı ve kitapta anlatılanlara dair 'Kan Uykusu' belgeseliyle kitlelerce tanınan emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, siyasete girebileceğinin sinyallerini verdi.

Denizli Pamukkale Üniversitesi'nde düzenlenen kariyer günlerinde "Liderin Doğası" konulu bir konuşma yapan Pamukoğlu, lider olmak için siyasete girmenin şart olmadığını söyledi.

Siyasete girip girmeyeceği yönündeki kararı da kendisinin değil, halkın vereceğini söyleyen Pamukoğlu, "Benim siyasete girmem için halkın hazır olması lazım. Ben orta yolu sevmem. Uçta yer alırım, benim tarzım bu" dedi.

"Türkiye'de ağır sorunlar var, işimiz zor" diyen Pamukoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde sorunlar hiç bu kadar ağır olmamıştı. Bağımsızlık hiç bu kadar elden çıkmamıştı. Yolumuz dağ yolu gibi engebeli, zorlu. Ülkeye sıkı bir dağcı lazım. Ben avcıyım. Dağlarda, ormanlarda gezerim" diye konuştu.

Salona giremeyenlerin konuşmasını dışarıda sinevizyondan dinlediği Pamukoğlu, liderin kıyılarda omzuna ağ alıp balık avlamadığını, derin ve karanlık sulara açıldığını söyledi.

Pamukoğlu, "O sular soğuktur, derindir, karanlıktır. Lider güven aramaz, fırsat arar. Gerçek bir lider sınır, kural tanımaz. Yöneticilikle liderlik farklı şeylerdir. Kalıp adımı değildir lider. Lider, toplumun başının dik dolaşmasını sağlar. Doğadaki ağaçların, köpeklerin, kedilerin, kuşların bile iyi bir lidere ihtiyacı vardır. Liderlik, Amerikalıların, İngilizlerin kitaplarında yazdığı özellikte olmuyor. Lider, cesaretli ve özgürlükçü olmalıdır" ifadesini kullandı.


"Türkiye'de parti liderleri var, gerçek lider yok"

Pamukoğlu, "Türkiye'de parti liderleri var, gerçek lider yok. Lider 'öl' dediği zaman binlerce insan ölür. Siyasi parti liderleri için kimse kendine iğne bile batırmaz" diye konuştu.

Dağlarda gezenlerin bulunması, ABD'nin Kürt devletini kurma ve Ortadoğu planının bozulması gerektiğinin altını çizen Pamukoğlu, "Kimsenin beğenmediği Talabani, cumhurbaşkanı oldu. PKK'dan farkı olmayan Barzani, Kuzey Irak'ın sorumlusu oldu. Bu yara Türkiye'nin en büyük yarasıdır. Türkiye'de lider yok. Irak'a kara harekatı oldu, '7 gün içinde tıpış tıpış çıkarlar' dedim çıktı. Çünkü, ülkeyi ulusal güçler yönetmiyor" ifadesini kullandı.


"ABD emperyalizmine karşı çıkanlar susturuldu, işkence gördü"

Cumhuriyet tutkusunun azaldığını belirten Pamukoğlu, "Eskiden başı dik, gururlu, hesap sorabilen toplum vardı. İhtilallerle ABD emperyalizmine karşı çıkanlar susturuldu, işkence gördüler. O insanların haklılığı bugün görülüyor" diye konuştu.

Pamukoğlu, bir öğrencinin, "Ergenekon operasyonu hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Ergenekon bir kavmin efsanesi. Ben başka Ergenekon tanımıyorum, kıymet vermiyorum" diye yanıt verdi.

Vatan



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,571 µs