En Sıcak Konular

15 aylık bebek 13 yıl sonra yaşlanmış olacak

5 Mayıs 2008 17:42 tsi
Şu an 15 aylık olan çocuk, 13 yıl sonra 91 yaşındaymış gibi ölecek.

Amerika'da 15 ayn önce doğan bir bebek milyonda bir görülen yaşlılık hastalığına tutuldu. Bir yılda yaklaşık 7 yıl kadar yaşalanan çocuk tahminen 13 yıl sonra 91 yaşına gelmiş bir yaşlı olarak ölecek.

ABD'nin Lexington kentinde yaşayan Pickard çifti, 6 Ocak 2007'de uzun süredir hayalini kurdukları bebeklerine kavuştu. Zach adını verdikleri bebek, dört hafta erken doğmasına rağmen 2.7 kilogram ağırlığı ve 48 santimetre boyuyla normal sayılabilecek ölçülerdeydi. Ancak doğumdan birkaç ay sonra anne Tina oğlunun vücudunda tuhaf lekeler görmeye başladı. Doktorlar bu lekelerin sırrını uzun süre çözemedi.

TEDAVİSİ ŞİMDİLİK YOK

Aralıkta Cincinati Üniversitesi'nde yapılan testler sonucunda Zach'ın dünyada 8 milyon çocuktan birinde gözüken progeria hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. Halk arasında erken yaşlanma hastalığı olarak bilinen progeria'da vücut normalden yaklaşık 7 kat daha hızlı yaşlanıyor. Bu nedenle hastalığa yakalanan çocuklar ortalama 13 yaşına kadar yaşayabiliyor. Pickard çifti, bilinen bir tedavisi olmasa da Zach'ın kurtulacağı umudunu kaybetmiyor. Tek hayalinin oğlunun okula başlayacağı günü görmek olduğunu söyleyen anne Tina, "Bir yandan onu mutlu etmeye çalışırken, bir yandan da onun ve sizin aslında ne kadar büyük bir savaş verdiğinizi düşünüyorsunuz. Umarım Zach'ın bu hastalığa yakalananlara umut verecek bir hikayesi olur" diyor. Haftada iki kez sıcak havuzda terapiye giren Zach bir yandan da 28 çocuk üzerinde uygulanan protein tedavisinin denemelerine katılıyor. Tedavi Başarılı olursa Zach gibi çocuklar için umut doğacak.


AA

 



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,795 µs