En Sıcak Konular

AKP'den Şener'e cevap!

5 Mayıs 2008 15:29 tsi
AKP'den Şener'e cevap! Abdüllatif Şener’in son günlerdeki yeni oluşum arayışına AKP’den cevap; Süreçten faydalanmak istiyor, cumhurbaşkanı olamadım bari lider olayım derdinde.

AKP'li yönetici ve milletvekilleri, Şener'in Türkiye'de, AKP'nin, yüzde 47 ile iktidar olmasına rağmen siyasi boşluk olduğu görüşünü savunması ve “yeni bir siyasi hareketle bu alana talibim” açıklamaları “bardağı taşıran son damla” olarak yorumluyor. Son açıklamalarıyla şimşekleri üzerine çeken Şener'e ileriki günlerde resmi olmasa da AKP, sözcüleri aracılığıyla “partiden ve parti üyeliğinden istifa et çağrısında” bulunmaya hazırlanıyor. Bu akşam Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak MYK'dan bu konunun ele alınması bekleniyor. AKP, partiyi kamuoyu önünde küçük düşürücü beyanları bulunmasına karşın Turhan Çömez'de olduğu gibi ihraç mekanizmasını çalıştırmayı düşünmüyor. Bunun yanı sıra Şener'in bu süreçte yeni bir oluşum arayışına girmesinin AKP içinde kopmaların yaşanabileceği kaygıları da yaşanıyor.

Şener'e son açıklamalarından dolayı kızgın milletvekillerinin ortak görüşü şöyle özetleniyor:

“Partinin içinde bulunduğu süreçten faydalanmak istiyor, kendine pay çıkarmak istiyor. Bu partiye sonradan gelen, sonradan üye olan biri değil üstelik. Yeniden niye aday olmadığını da biz çok iyi biliyoruz. Biz de onları mı açıklayalım. 'Cumhurbaşkanı olamadım, lider olayım' arayışlarına girmiş. Ama, bu taban kimi ödüllendireceğini, kimi koruyacağını, kimi savunacağını iyi bilir.”

Şener'in açıklamalarına tepki göstermeyen bazı milletvekilleri de, “Bu süreçte partinin, genel başkanımızın yanında olmasını beklerdik. Sevdiğimiz değer verdiğimiz bir arkadaşımız. Bu partiye çok emekleri oldu. Üstelik başarılı işlere de imza attı. Hatasının farkına varacaktır” görüşünü ileri sürüyorlar.

PARTİLİ GİBİ DEĞİL, MUHALEFET MENSUBU GİBİ-

Parti içinden çok sayıda milletvekili de Şener'in açıklamalarını şu sözlerle değerlendiriyorlar:
“Partili gibi değil, muhalefet mensubu gibi konuşuyor. Bu süreçte partinin durumundan yararlanmak, kendine pay çıkarmak istiyor. Partinin tabanı da, bu partinin seçmeni de kimin ne fayda elde etmek istediğini bilir. Taban Şener'e kızgın, tepkili, ama biz kendisini çok dikkate almıyoruz. Bu süreci FP dönemine benzetti. Ben de belki bir parti kurar iktidar olurum düşüncesiyle hareket ediyor. Ancak, zaman ve şartlar değişti.”

-ÇIKIŞLARIYLA KALIR-

Şener'in AKP ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerini “çıkışlarıyla kalacak” şeklinde değerlendirenler de var.

Parti yönetiminin, Şener hakkında bir işlem başlatmayacaklarını, başlatmak için bir gerekçe görmediklerini söylüyorlar ve “Parti kurmak gibi bir niyeti varsa, kendisi gider zaten” yorumları yapılıyor.

-MİLLİ GÖRÜŞCÜLER-

Öte yandan kulislerde, AKP içinde “Milli Görüş” çizgisini taşıyan milletvekillerinin Şener'le birlikte hareket edeceği iddiaları farklı yorumyara yolaçıyor. Kimi milletvekilleri, “Peşine takılıp giden olmaz” değerlendirmesinde bulunuyor. 22 Temmuz seçimleri öncesinde, Şener'in aday olmayacağını açıklamasının ardından Başbakan Erdoğan'ın da milletvekili aday listesini ona göre hazırladığı söyleniyor. Bu çerçevede, Milli Görüş geleneğinden gelenlerin veto yediği yorumları da ağırlık kazanmıştı. Bu nedenle 22 Temmuz seçimlerinde yaklaşık 40'a yakın Milli Görüşçü geleneğinden gelen milletvekili içinden 10-15'i listeye girmişti.

2001 yılında FP'den ayrılan isimlerin kurduğu AKP'nin ağır toplarını bu gelenekten gelen isimlerin oluşturmasına rağmen, Meclis'te artık bu görüşün temsilcileri de azınlıkta kaldı yorumları yapılıyor. 22 Temmuz seçiminde AKP'den aday gösterilen isimler arasında 10-15 arasında Milli Görüş kimliğine sahip milletvekili bulunuyor.

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç ve parti yönetimindeki bazı isimler dışında Milli Görüşçü olarak bilinen milletvekilleri şöyle: Zeki Ergezen (Bitlis), Nusret Bayraktar (İstanbul), Zeki Karabayır (Kars), Özkan Öksüz (Konya), Avni Doğan (K.Maraş), Cemal Yılmaz Demir (Samsun), Kemalettin Göktaş ve Asım Aykan (Trabzon), Yahya Akman (Ş.Urfa), Altan Karapaşaoğlu (Balıkesir), Ali Temür (Giresun) ve İsmail Özgün (Balıkesir).

-MKYK BEKLENİYOR-

Bu arada gözler, Başbakan Erdoğan'ın, milletvekilleriyle devam ettirdiği istişare toplantılarının ardında toplanacak olan MKYK'ya çevrildi. Şener'in bu toplantıya katılıp katılmayacağı merakla bekleniyor. Şener'in toplantıya katılmamasının "partiden ayrılacak" mesajı olarak algılanacağı bekleniyor. Şener'in katılması halinde ise parti yönetiminin ve MKYK üyelerinin Şener'i sert bir dille eleştireceği söyleniyor.

aktifhaber



Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,171 µs