En Sıcak Konular

Konsey'in çifte standartlı kınaması...

5 Mayıs 2008 15:10 tsi
Bası Konseyi bir açıklama yaparak 1 Mayıs'ta Cumhuriyet muhabirinin, dün de Vatan muhabirinin uğradığı saldırıyı kınadı. Bugün yapılan açıklamada, Yeni Şafak gazetesine yönelik silahlı saldırıya değinilmedi.

Hürriyet gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi'nin başkanlığını yürüttüğü Basın Konseyi bir açıklama yaparak 1 Mayıs'ta Cumhuriyet gazetesi muhabirine yönelik saldırıyı ve dün de Vatan muhabirine yönelik saldırıyı kınadı. Basın Konseyi Genel Sekreteri Emre Aygen'in yaptığı açıklamada dün gece silahlı saldırıya uğrayan Yeni Şafak gazetesiyle ilgili her hangi bir açıklamanın yer almaması dikkatlerden kaçmadı. Aygen açıklamasında, ''Gazetecilerin uğradığı saldırılara Sayın Vali ve Sayın Emniyet Müdürü'nün bakışı konusunda birkaç gün daha bekleyeceğimizi, eğer bugünkü tutumlarını sürdürürlerse kendilerini bir aşamada 'basın düşmanı' ilan etmek zorunda kalabileceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz'' dedi.

VATAN MUHABİRİNİN 'YOBAZLAR' TARAFINDAN DÖVÜLMESİNİ KINIYORUZ
Aygen, Basın Konseyi adına yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

''1 Mayıs 2008 günü Cumhuriyet gazetesi muhabiri Ali Deniz Uslu'nun kolunu, üniformalı bir polis memurunun sert bir cisimle vurup kırmasına da Vatan gazetesi foto muhabiri İlker Akgüngör'ün bir tarikat liderinin Beykoz'daki villasının resmini çektiği için o lidere bağlı yobazlar tarafından dövülmesine de İstanbul'un ne mülki amiri ne de emniyet müdürü ilgi göstermiştir. Anladığımıza göre, gerek Vali Muammer Güler, gerekse Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, meslektaşlarımızın sırf 'gazeteci' oldukları ve görevlerini yapmaya çalıştıkları için maruz kaldıkları bu saldırıları 'olağan' saymakta veya sadece onaylamakla kalmayıp 'yerinde' bulmaktadırlar. Aksi halde kamusal görev yapan ve içinde yaşadığımız İstanbul'un ne halde olduğunu kendilerine de bildirmek uğruna saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın yanında olduklarını gösteren en azından bir beyanları olurdu.

KENDİLERİNİ BASIN DÜŞMANI İLAN EDECEĞİZ
Gazetecilerin uğradığı saldırılara Sayın Vali ve Sayın Emniyet Müdürü'nün gerçekten yukarıda dediğimiz gibi bakıp bakmadıklarını anlamak için birkaç gün daha bekleyeceğimizi, eğer bugünkü tutumlarını sürdürürlerse kendilerini bir aşamada 'basın düşmanı' ilan etmek zorunda kalabileceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.'' Bu arada Basın Konseyinden yapılan açıklamada Yeni Şafak gazetesine yönelik silahlı saldırıya kınayan bir ibare yeralmadı.
 
8sutun



Bu haber 405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,818 µs