En Sıcak Konular

İran'dan müthiş iddia!

5 Mayıs 2008 13:31 tsi
İran'dan müthiş iddia! İran: ABD, PKK'ya gizli ve açık destek veriyor...

İran Radyosu, Türkiye'nin Irak ve Kuzey Irak politikasını değiştirmeye başladığını, buna karşılık ABD'nin terör örgütü PKK'ya gizli ve açık destek vermesi nedeniyle bölgede kısa süre içerisinde örgüte karşı tutum değişikliği beklenemeyeceğini öne sürdü.

Devlet radyosunda yayınlanan yorumda, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El- Haşemi'nin 3 günlük Türkiye ziyaretinin ardından Ankara'nın Irak politikasının değiştiğinin söylediğini hatırlatıldı. El-Haşimi'nin Türkiye'nin daha önce tüm dikkatini Kerkük ve buradaki Türkmenler'i korumaya yoğunlaştırdığını, günümüzde ise Irak'taki siyasi, ekonomik ve sosyal konuların ağırlık kazandığını savunan radyo şu yorumu yaptı:

“Haşemi'nin belirttiği gibi Iraklı Kürt liderlerin PKK siyasetlerinde önemli değişim oldu. Bu mesele Türk yetkililerini Irak ile ilişkilerini geliştirmeye teşvik etti. Bu alanda daha önce de Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın üst düzey danışmanı Ahmet Davutoğlu Bağdat'ı ziyaret ederek Türkiye- Irak işbirliğiyle PKK hususunda Kuzey Irak bölgesinin üst düzey yetkilileri dahil Iraklı liderlerle müzakerelerde bulunmuştu. Bağdat ile Ankara arasında ilişkileri düzeltilmesi yönünde diplomatik çalışmalar sürerken Türkiye ordusu Kuzey Irak'a operasyonların sürdüğü ve 150 PKK teröristinin öldüğünü açıkladı. Bu durum Türkiye'nin PKK hususundaki siyasetinin değişmediğini gösteriyor. Türkiye yetkilileri defalarca Irak, özellikle de Kuzey Irak yerel hükümet yetkililerini terörist PKK grubunun girişimlerine engel olmamakla suçladı. Ancak hala Ankara hükümetinin Kerkük ve Irak Türkmenleri meselesinde esneklik göstereceği düşünülmüyor. Irak ise, Ankara hükümetinin Kerkük tutumunu Irak'ın iç işlerine müdahale olarak değerlendiriyor. Türkiye siyasetlerinde en önemli değişimin PKK ya yönelik hava saldırıları sürerken Türk yetkililerinin Iraklı yetkililerle müzakerelerde bulunup ilişkileri düzeltme alanında iki ülkenin işbirliği alanlarından faydalanması olduğu söylenebilir.”

Radyonun yorumunda Türk hükümetinin Bağdat ile ilişkilerini geliştirme konusuna son dönemdeki temas ve görüşmelerin Irak ve özellikle de Kuzey Irak'taki PKK faaliyetlerini engelleme konusunda ciddi girişimlerde bulunmaya ikna etmeyi amaçladığı belirtildi. Radyo, “Buna rağmen Irak Hükümeti, özellikle de Kuzey Irak liderleri bu alanda bir takım sorumluluklar kabul ettilerse de PKK aleyhine acil girişimlerde bulunmaları beklenemez. Zira terörist PKK gruba Irak'ı işgal eden ABD güçleri gizli ve açık destek veriyor” denildi.

hurriyet



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,736 µs