En Sıcak Konular

Kanal D Haber'e YALANLAMA!

5 Mayıs 2008 13:12 tsi
Başbakanlık Basın Merkezi'nden yalan haber açıklaması geldi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, ''Özellikle yargı sürecindeki bir dava ve muhtemel sonuçları hakkında Sayın Başbakanımıza atfedilen kimi gerçek dışı ifadelerin iyi niyetten uzak olduğu değerlendirilmektedir'' denildi.

Açıklamada, dün akşam bir televizyon kanalının ana haber bülteninde, bugün de bir gazetenin birinci sayfasında ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel bir davette, özel bir sohbette söylediği iddia edilen bazı sözlerin yer aldığı'' ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Ne davetin şekli, ne davetli listesi, ne de sohbetin içeriğiyle ilgili haberler birebir gerçeği yansıtmadığı gibi hiçbir kaynağa dayandırılmadığından basın meslek ilkeleriyle de asla bağdaştırılmamıştır.

Özellikle, yargı sürecindeki bir dava ve muhtemel sonuçları hakkında Sayın Başbakanımıza atfedilen gerçek dışı ifadelerin iyi niyetten uzak olduğu değerlendirilmektedir.

Haberlerde davetlilerle paylaşıldığı iddia edilen, 'sözde yol haritası' haberi yapanların varsayımıdır.''

VATAN GAZETESİ'NDE DE YER ALAN VE "YALAN ÇIKAN" HABER ŞÖYLE:
Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Yönetim Kurulu Başkanı Can Paker ve eşi Mihriban Paker, Cumartesi akşamı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı ağırladı. Paker çiftinin evindeki yemeğe Can Paker’in kardeşi Canan Barlas ile eşi Sabah Gazetesi’nin başyazarı ve atv’nin anchorman’i Mehmet Barlas da katıldı. Sabah Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ergun Babahan, Sabah Gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, Milliyet Gazetesi yazarları Hasan Cemal ve Taha Akyol, Star Gazetesi Genel yayın Müdürü Mustafa Karaalioğlu, Referans Gazetesi yazarı Cengiz Çandar, Sancak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Star Gazetesi’nin ortağı Ethem Sancak ile emekli büyükelçi ve eski TRT genel müdürü Cem Duna da eşleriyle birlikte yemeğin davetlileri arasında yer aldı.

Edinilen bilgiye göre, atv ve Sabah’ın satışından AKP hakkında açılan kapatma davasına kadar pek çok konu üzerinde durulan yemekte, Başbakan Erdoğan davayla ilgili değerlendirmelerini anlattı.

AKP hakkında kapatma davası açılmasından sonra Anayasa’nın 68 ve 69. maddelerinde değişiklik yapılarak partinin kapanmasının önlenmesi konusunda hâlâ nihai bir karar açıklanmamış olmasına rağmen, Erdoğan bu konuda net bir ifade kullandı ve Anayasa’yı değiştirmeyeceklerini söyledi. MHP’nin destek vermemesi durumunda AKP’nin anayasa değişikliği için referandumu da göze alacağı yolundaki tartışmaları da noktalayacak bir mesaj veren Erdoğan, “Türkiye’yi germeyeceğiz” dedi.

Partisinin kapatılacağına inanmadığının altını çizen Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nde devam eden hukuki süreci işleteceklerini vurgulayarak, “Bu dava Temmuz’da sonuçlanır” tahmininde bulundu. Anayasa değişikliğine yönelmenin ülkede gerginlik yaratacağını, bu gerginliğin ekonomiyi de olumsuz etkileyeceğini vurgulayan Erdoğan, ekonomik ve siyasi istikrarı bozacak herhangi bir adım atmalarının sözkonusu olmayacağını kaydetti.

Erdoğan’ın katıldığı yemek, dün Kanal D Ana Haber bültenine de konu oldu. Habere göre, Paker çiftinin evindeki yemek, Başbakan Erdoğan’ın isteği üzerine düzenlendi. Davet edilen gazetecilerin isimlerini de Paker’e Erdoğan verdi. Başbakan’ın yemekte verdiği mesajlar, haber bülteninde şöyle sıralandı:

Başbakan gerilimi indirmeye kararlı. İnsanları meydanlara indirmeyecek. Hatta CHP lideri Baykal, sert bir eleştiri yaptığında, aynı tonda karşılık vermeyecek, tansiyonu düşürecek.

Başbakan’a göre AKP’nin kapatma davasının Temmuz sonu, Ağustos başında sonuçlanması gerekiyor. Erdoğan, sürecin uzaması için, “Ekonomi bunu kaldıramaz” dedi.

samanyoluhaber



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,729 µs