Kandil'de! | " /> Kandil'de! | "/>

En Sıcak Konular

Paketleme timlerimiz Kandil'de!

5 Mayıs 2008 09:37 tsi
Paketleme timlerimiz Kandil'de! Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 150 teröristin etkisiz hale getirildiği Kandil’e yönelik hava operasyonu sonrası, “paketleme timleri” görevde.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre tam bir panik havası yaşayan PKK yönetici kadrosunu yakalayıp getirmek için özel timler oluşturuldu. PKK, Kandil operasyonu öncesi kongre yaparak ve bu görüntüleri Roj TV aracılığıyla yayınlayarak, “ayaktayız” mesajı verecekti. Ancak Savaşan Şahin’ler PKK’nın bu planını hüsranla bitti.

HEDEFTE KARAYILAN VAR
TSK’nın en seçkin birliklerinden olan Bordo Berelilerden oluşan timler, terör örgütünün lider kadrosuna kilitlendi. Bir süre önce PKK’nın sözde bölge sorumlularına yönelik bir operasyon gerçekleştiren MİT de operasyonlara özel katkı verdi. Paketleme timlerinin hedefinde, etkisiz hale getirildiklerine ilişkin iddialar ortaya atılan, Murat Karayılan ve Suriyeli Fehman Hüseyin’in yanı sıra, Cemil Bayık, Mustafa Karasu, Kadri Çelik ile bölge sorumluları da yer alıyor. Örgüte yakın kaynaklar da Karayılan ve Hüseyin’in hayatta olup olmadığına bir açıklama yapmazken, bu sessizlik hali anlamlı bulundu.

12 YENİ KARAKOL
TSK, operasyonlar sonrası PKK’nın Türkiye’ye yönelik olası sızma girişimlerine karşı da sınır önlemlerini artırdı. Kuzey Irak sınır bölgesinde sürekli güvenlik uçuşları gerçekleştirilirken İnsansız Hava Araçları (İHA) ile Haftanin, Avaşin, Zap ve Hakurk bölgeleri dakika dakika izleniyor.

TSK ayrıca sınır bölgesindeki Cudi, Gabar, Tanin ve Kato gibi dağların yüksek bölgelerine yeni karakollar ve helikopter pistleri oluşturuyor. Hakkari-Şırnak sınır bölgesinde 12 yeni karakol ve pist alanı belirlendi.



Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,484 µs