En Sıcak Konular

Almanya'da yine şüpheli yangın

5 Mayıs 2008 09:21 tsi
Almanya’nın Hannoversch Münden kentinde iki Türk ailenin yaşadığı bina, saat 04.00 civarında yanmaya başladı.

Emine Şenel ve çocukları Rabia ile Şahnaz’ın yaralandığı yangında ayrıca Reşide Vural isimli kadın ile iki Alman da dumandan zehirlendi. Eşzamanlı olarak 500 metre ilerdeki bir başka binada da yangın çıktı. Kundaklama ihtimali olasılık dışı değil.

ALMANYA’nın Aşağı Saksonya Eyaleti’ndeki Hannoversch Münden kentinde iki ayrı binada yangın çıktı. Mühlenstrasse’de bulunan binanın aylardır boş olması nedeniyle burada kimse zarar görmezken, Lange Strasse 92 numaradaki binada 6 kişi yaralandı. Sinoplu 2 Türk ailenin ve 2 Almanın ikamet ettiği evde, toplam 7 kişinin yaşadığı ve ikisi çocuk, 4 Türk ile 2 Almanın dumandan zehirlendiği öğrenildi. Yaralı Türklerin Emine Şenel (24), Şahnaz Şenel (4), Sevil Rabia Şenel (2) ve Reşide Vural olduğu belirtildi. Her iki caddedeki yangınların da eşzamanlı çıktığına ve dün saat 04.00 itibariyle başladığına dikkat çeken Göttingen Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü Jasmin Kaatz, "Yanan binaların bulunduğu caddeler birbirine yaklaşık 600 metre uzaklıkta" dedi.

Alman Haber Ajansı DPA, soruşturmayı yürüten yetkililerin, yangınların iki binada da neredeyse aynı anda çıkması nedeniyle kundaklama üzerinde de durduklarını bildirdi. Binalardaki yangınların kısa süre içinde diğer binalara sıçradığı belirtilirken, itfaiye ve polis yetkilileri, "Yangınlarda hiç kimse hayatını kaybetmedi. Zaten Mühlenstrasse’deki bina boştu. Diğer binada yaşayanlar da sayı olarak tamam, kayıp yok" dediler.

Milyonlarca Euro zarar

Mühlenstrasse üzerindeki binanın da aylar önce bir Türk tarafından satın alındığı öğrenildi. Binada mahsur kalanları itfaiye, uzun merdivenleriyle kurtarırken, alevlerin sıçradığı yan binalarda yaşayan yaklaşık 60 kişi de evlerinden tahliye edildi. Yangınlarda toplam 8 ev hasar gördü. Milyonlarca Euro’luk maddi hasar olduğu belirtiliyor.

hurriyet



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,405 µs