En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu, Ahmet Türke sert çıktı

4 Mayıs 2008 23:16 tsi
BBP lideri ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Sakarya'da geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylardan sonra 'Alperenler katliam yapmak istedi" diyen DTP'li Ahmet Türk'e sert cevap verdi. Yazıcıoğlu, DTP'li Türk'e ne dedi?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Sakarya'da geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylardan sonra 'Alperenler katliam yapmak istedi" diyen DTP Grup Başkanı Ahmet Türk'e sert cevap vererek, "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır derler, aynen öyle. Bir hafta içinde 3 şehit veren bir şehirde bölücübaşı Apo posterleri asarak, terör örgütü PKK'yı öven bir toplantı yapmak başlı başına provokasyondur" dedi.

Alperen Ocakları Genel Başkanı Eyüp Gökhan Özekin ise DTP'lilerin suçlamalarını, "Asıl sorumlular terörist resimleri ile halkı tahrik edenlerdir" sözleriyle yanıtladı.

Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde Alperen Ocakları Genel Başkanı Eyüp Gökhan Özekin ve Alperen Ocakları il başkanlarını kabul etti. Yazıcıoğlu, kabulde bir soru üzerine, Sakarya'da meydana gelen olaylar sonrası DTP Grup Başkanı Ahmet Türk'ün, "Alperenler katliam yapmak istedi" şeklinde sözlerine cevap verdi. Türk'ün suçlamalarına, "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır" sözleriyle karşılık veren Yazıcıoğlu, "Bir hafta içinde 3 şehit veren bir şehirde bölücübaşı Apo posterleri asarak, terör örgütü PKK'yı öven bir toplantı yapmak başlı başına provokasyondur. Bunu yapacaksınız, halkı sokağa dökeceksiniz, sonra suçlu arayacaksınız ve Alperen Ocakları'nı suçlayacaksınız. Yok öyle yağma" şeklinde konuştu.

Sakarya Alperen Ocakları'nın olaydan 1,5 saat önce şehitler için saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldığını belirten Yazıcıoğlu, "Ben olayları araştırdım. Arkadaşlarımızın saygı duruşunda bulunmaları ve akabinde İstiklal Marşı okuyup dağılmalarından 1.5 saat sonra olaylar başlıyor. DTP'nin toplantısına halk tepki gösteriyor. Alperen Ocakları orada yok. Bu tamamen iftira” dedi.

Türk milletinin Türkmen’i, Kürdü, Alevi’si, Sünni’si ile kardeş olarak yaşadığını ifade eden Yazıcıoğlu, vatandaşlar arasında hiçbir sorun olmadığını ancak provokatif eylemler ile bu bütünlüğün bozulmaya çalışıldığını söyledi. BBP lideri, "Türkiye'de bir terör sorunu var. Şiddete tavır alarak hep birlikte kardeşçe yaşayacağız" diye konuştu.

BAŞKAN EYÜP GÖKHAN ÖZEKİN NE DEDİ?

Alperen Ocakları Genel Başkanı Eyüp Gökhan Özekin ise Türkiye'de bir etnik çatışma ortamı oluşturulmaya çalışıldığını söyleyerek, Sakarya'da meydana gelen olayların politize edilmesi için DTP'lilerin kasıtlı olarak Alperen Ocakları'nın hedef gösterdiğini söyledi.

Sakarya Alperen Ocakları başkanının Abaza, başkan yardımcısının ise Kürt kökenli olduğunu vurgulayan Özekin, “Söz konusu partinin Sakarya'da ne potansiyeli var? Sakarya, teröre karşı tepki veren bir ilimizdir. Bu olayların asıl sorumluları terörist resimleri ile halkı tahrik edenlerdir. Alperen Ocakları'ndan tek bir kişi bile gözaltına alınmamıştır. Çünkü Alperen Ocakları orada yok. Çamur at izi kalsın. Sakarya olaylarından sonra Güngören ilçe teşkilatımız molotof kokteylli saldırıya uğradı. Medya bunları görmüyor. Medya bizleri suçlamak için attığı manşetleri suçsuz olduğumuz ortaya çıkınca ‘bu çocuklar suçsuz’ diye atmıyor" şeklinde konuştu.

cafesiyaset.com



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,570 µs