En Sıcak Konular

'1 Mayıs’ta dağ, fare doğurmuştur'

4 Mayıs 2008 22:31 tsi
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, 1 Mayıs’ın emek ve dayanışma günü olarak ilan edilmesinin beklentilere cevap vermediğini belirterek, “1 Mayıs’ta dağ, fare doğurmuştur” dedi.

Giresun’da Türkiye Kamu-Sen temsilciliğinin hizmet binasının açılışını gerçekleştiren Bircan Akyıldız, yaptığı konuşmada 1 Mayıs'ı eleştirdi. Türkiye’nin en önemli gündemi ekonomi ve ekonomi ile alınması gereken tedbirler olması gerekirken 1 Mayıs’ın konuşulduğunu ifade eden Akyıldız, şunları söyledi:

“Türkiye’de artan enflasyonla ilgili biran önce tedbirlerin alınması gerekir. Ülkemizde bununla birlikte bazı ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğumuz bilinmesi gerekirken. Avruya Adalet Komisyonu tarafından kabul edilen Türkiye raporunda, ülke ile çok ciddi baskıların ortada olmasına rağmen bunların hiçbirini konuşma şansımız olmadı, 1 Mayıs’ı konuşuyoruz. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak şu teklifi getiriyoruz. 1 Mayıs’a 1 ay kala 1 Mayıs konuşulmamalı. Artık 1 Mayıs ile ilgili gelişmeler, bizi ve çalışanlarımıza bayram olmaktan çıkartıyor. Siyasetin ve bunu kullanmak isteyenlerin inadı ile bayramı hoş olmayan görüntülerle ve özellikle vatandaşı ve çalışanları üzen görüntü ile yaşanmıştır. 5 Mayıs’tan itibaren gelecek 1 Mayıs’ı bayram şekline dönüştürmeye ve gereken tedbirleri alarak bayram yapmaya, ülke genelinde de kutlanmasını sağlayacak tedbirlerin alınmasına davet ediyorum. Bununla ilgili siyasi irade kararlılığını ortaya koymalı ve mutlak suretle sosyal tarafla birayara gelerek gereken düzenlemeleri yapmalıdır. 1 Mayıs’ın ‘emek ve dayanışma günü’ olarak ilan edilmesi burdaki beklentilere cevap vermemiştir ve dağ fare doğurmuştur. Türkiye’yi yönetenlerin yaşadığımız gerçeklerin içersine ve bu gerçekler ile ilgili tedbirler almaya davet ediyoruz.”

Ergenokon ifadesinin bir soruşturma kapsamında kullanılmasının Türkiye Kamu-Sen olarak üzücü bir durum olduğunu da aktaran Bircan Akyıldız, “Ergenokon ifadesinin kullanıldığı bir takım gelişmelerin gerçek arka yüzünü görememekteyiz. Türkiye Tabipler Odası başkanının gözaltına alınması konusunu bilememekteyiz. Kamuoyuna yansıdığı kadarı ile bilgi sahibiyiz. Gerçekleri bilmediğimiz yerde fikir yürütmeyiz. Ergenokon, Türkiye Kamu-Sen açısından çok anlamlı bir ifadedir. Türk tarihinin anlamlı ifadelerinden birisidir. Anlamına uygun olarak kullanılmalı, anlamına uygun olarak kullanılmaması Türkiye Kamu-Sen’i üzer” diye konuştu.

Milliyet



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,969 µs