feministleri kızdıracak çıkış | " /> feministleri kızdıracak çıkış | "/>

En Sıcak Konular

AKP'li Fırat'tan feministleri kızdıracak çıkış

4 Mayıs 2008 22:10 tsi
AKP'li Fırat'tan feministleri kızdıracak çıkış AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Adana İl Kadın Kolları Kongresi'nde bakın ne dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Fırat, partisinin Seyhan Otel'de düzenlenen Adana İl Kadın Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti kurulduğunda söylenen, “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sloganının çok önemli olduğunu, bu sloganın partilerinin genel başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sık sık tekrar edildiğini belirtti.

Bu yaklaşımın, derinliği olan felsefi bir yaklaşım olduğunu kaydeden Fırat, “Bu, şu demekti: Bugüne kadar bu topluma şekil olarak öğretilmiş olan ezberleri bozacağız. Bu ezberler bir daha tekrar etmeyecek. AK Parti olarak kadın konusunda da bugüne kadar bu ülkede dayatılmış ezberleri bozduk” diye konuştu.

Fırat, AK Parti ana kademe teşkilatlarının kurulmasından 1 yıl sonra kadın teşkilatlarının kurulduğunu, bunun nedeninin kadınlara önem vermemeleri değil aksine çok önemsemeleri olduğunu vurguladı.

Kadın kolları teşkilatlarını sağlam temeller üzerinde yüceltebilmek için hassas davrandıklarını, nasıl teşkilatlanılacağını ve kimlerin görev alacağını dikkatle incelediklerini ifade eden Fırat, şöyle konuştu:

“Adalet ve Kalkınma Partisi olarak kadına bakış açımız diğer partilerden, toplumun diğer kesimlerinden çok farklı. Kadınla erkek arasında feminist düşüncenin yarattığı felsefi inancın, çatışma ortamının yaratılmasından yana değiliz. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kadınları, feminist ideolojinin kölesi olmadılar, olmayacaklardır. Çünkü biz kadın ve erkeğin birbirinden ayrılmaz birer parça olduğu ve birbirini tamamladığı inancındayız. Dolayısıyla ona karşı saygımız sözde değil özde.”

Birçok siyasi partinin tüzüğünde kadın kontenjanı olduğuna işaret eden Fırat, “Bizde yok. Bunu kadına hakaret addederiz. Diğer bazı siyasi partilerde kontenjan koyuyorlar, ama listenin en alt sırasına koyuyorlar. Peki seçilen kaç kişi var, TBMM'ye bakın” dedi.

“KADIN KOLLARIMIZA AMİGOLUK YAPTIRMADIK...”

“Tüzüğünüze madde koyarak kadını seçilmeyecek noktalara koyup seçilmemeye mahkum etmek mi doğru, tüzüğünüze yazmayarak inandığınız için kadınları milletvekili adayı listesinde seçilebilecekleri yerlerde aday göstermek mi doğru?” diyen Fırat, şunları söyledi:

“Herkese soruyorum, Türkiye'de sadece parti olarak Adalet ve Kalkınma Partisi mi var? Bizim dışımızda başka parti yok mu? Kendilerini sosyal demokrat addeden, milliyetçi addeden siyasi partiler yok mu? Bunlar mecliste değil mi? Bu siyasi partilerin hangisinin kadın kolları kongresi yapılmıştır? Birileri tayin ediyor, birileri emir veriyor ve o emir alanlar emir verenleri alkışlıyor, amigoluğunu yapıyor. Kadın kollarımıza amigoluk yaptırmadık, yaptırmayacağız. Kadınlarımızın burada siyaset yaparak önündeki engelleri de bizlerin kaldırarak partinin her kademesinde görev almalarını istiyoruz. Bunda samimiyiz.” Fırat, AK Parti'li kadınların gelecek yıl yapılacak mahalli seçimlerde il genel meclisi, belediye meclisi üyelikleri ve belediye başkanlığı için aday olmalarını isteyerek, bundan mutluluk duyacaklarını kaydetti. Neşe Sağlam Arısoy'un aday olduğu ve tek listeyle gidilecek kongreye, Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar, Vahit Kirişçi, Fatoş Zopcuk Gürkan, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ve AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Attaroğlu da katıldı.

Yeni Şafak



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,114 µs