En Sıcak Konular

Tuncay Özkan'a tuhaf bir ödül

4 Mayıs 2008 13:22 tsi
CHP'den usulsüz para alan Kanaltürk'ün sahibi Tuncay Özkan'a rektör tarafından medya ödülü verildi...

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Öğrenci Toplulukları tarafından anketle belirlenen 'Medya Ödülleri' düzenlenen törenle sahiplerini bulurken 'Rektörlük Özel Ödülü'ne CHP'den usülsüz aldığı 3 milyon dolar ve Başbakan Erdoğan'a hakaretten yargılanma yolu açılan Kanaltürk'ün sahibi Tuncay Özkan'a verildi.

2 ay sonra görev süresi bitecek olan UÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Özkan'a ödülünü 'Seneye de bekleriz' diyerek verdi.

Üniversite öğrenci topluluklarının 20 ayrı kategoride belirlediği 'Dördüncü Medya Ödülleri' Fethiye Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende öğrenciler tarafından anketle belirlenen ödüller televizyon dizisi, program, yarışma başta olmak üzere 20 ayrı kategoride verildi. Öğrenci Topluluklarından Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Selçuk Kırlı, üniversitenin web sitesi üzerinden gerçekleştirilen ankete yaklaşık 10 bin öğrencinin katıldığını söyledi. Fethiye Kültür Merkezi'nde düzenlen törende ödüller sahiplerine verilirken 'Rektörlük özel ödülü' Kanaltürk'ün sahibi Tuncay özkan'a verildi.

Ödülü veren UÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran; "Seneye de bekleriz" dedi. Görevi süresi 2 ay sonra tamamlanacak olan Yurtkuran; "Burası gerçek bir demokrat üniversitedir. Gençler sizin rektörünüz olmaktan onur duyuyorum" dedi. Törene Tuncay Özkan'ın yanı sıra gazeteci Abbas Güçlü ile televizyon dizi, program yapımcıları ve temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen UÜ Medya Ödülleri'nin ilk 2005 yılında yapılmış 32. Gün Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Akar, "Anketi düzenleyen öğrenciler bizi arayıp 'En iyi Haber Programı' dalında ödül aldığımızı söylediler. Biz tam ödül almaya hazırlanırken rektörlük bize yanlışlık yapıldığını ve ödülün bize verilmeyeceğini söyledi. Rektör Yurtkuran ise, anketten haberi olmadığını bize iletti" diyerek üniversite yönetimine tepki göstermişti.

Bu yılki ödül töreninde ise 'Rektörlük Özel Ödülü'ne CHP'den usulsüz yollarla aldığı iddia edilen 3 milyon YTL ve Başbakan Erdoğan'a 'Kafataşçı' dediği gerekçesiyle yargılanma yolu açılan Tuncay Özkan'a verilmesi dikkat çekti.

aktifhaber



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,296 µs