Kellesi istenen 5 bakan! | " /> Kellesi istenen 5 bakan! | "/>

En Sıcak Konular

Kellesi istenen 5 bakan!

4 Mayıs 2008 10:51 tsi
Kellesi istenen 5 bakan! AK Parti hakkında açılan kapatma davasının ardından anamuhalefet partisi ve bazı sivil toplum örgütleri tarafından kulislere 'kabinede revizyon' dedikodusu pompalanmaya başladı. CHP ve bazı sivil toplum örgütlerinin kellesini istediği 5 bakanın ortak ö

 AK Parti hakkında açılan kapatma davasının ardından anamuhalefet partisi ve bazı sivil toplum örgütleri tarafından kulislere 'kabinede revizyon' dedikodusu pompalanmaya başladı. “Gitmesi gerektiği” iddia edilen bakanların ortak noktası ise başarılı icraat.Her şey AK Parti hakkında açılan kapatma davasının ardından başladı. Anamuhalefet partisi ve ona yakın sivil toplum örgütlerince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iddianamede öne çıkan ve kamuoyunda rahatsızlık yaratan bazı bakanları kabine dışında bırakacağına ilişkin söylentiler yayılmaya başlandı. Revizyon beklentisi, Milliyet Gazetesi'nde Fikret Bila'nın isim vermeden bir AK Partili, etkili isme dayandırarak yaptığı açıklamalarla doruk noktasına çıktı.

AK PARTİ'Yİ BÖLME HAREKATI

AK Partili yetkililer revizyon beklentisini yalanlıyor. Hatta, kapatma davasıyla birlik ve bütünlüğünü bozamadıkları AK Parti'nin şimdi bu tür haberler ve söylentilerle bölmeye çalışıldığını öne sürüyorlar. Görevden alınacağı iddia edilen isimlerin ise özellikle AK Parti iktidarı döneminde yaptıkları 'devrim' niteliğindeki icraatıyla öne çıkan isimlerden oluşmasını da manidar buluyorlar.

AK Partililer, revizyon beklentisinin, 'surda gedik açma' operasyonundan başka bir şey olmadığını dile getiriyorlar ve bu oyuna düşmeyeceklerini dile getiriyorlar. Hatta bugüne kadar 'taze kan' gerekçesiyle revizyon talebinde bulunan bazı parti yetkilileri bile, "Bu dönemde böyle bir değişiklik doğru olmaz" diye görüş beyan ediyorlar. AK Partililere göre, 'kellesi' talep edilen bakanların özellikle karnelerinin 'pekiyi' ile dolu olmasına dikkat çekiyorlar.

 

 

BEDAVA KiTABIN MiMARI

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik: Bakanlığı döneminde Türkiye'de kimsenin cesaret edemeyeceği bir uygulamaya imza atılarak, ders kitapları bedava dağıtılmaya başladı. Devlet yatırımlarıyla birlikte 110 bin yeni derslik eğitime kazandırıldı. Üniversite kapısındaki yığılmayı azaltmak için 32 devlet, 7 vakıf üniversitesi kuruldu.

KIZLARIMIZ OKUDU

10 ilde daha üniversite kurulmasına ilişkin tasarı Meclis'e sevk edildi. "Haydi Kızlar Okula" kampanyası ile 640 bin öğrenci de telafi eğitimi yoluyla okula kavuşturuldu. 1 milyon 227 bin kişi de düzenlenen kurslarla okur-yazar yapıldı. Öğretmenlik kariyer meslek haline getirildi. Öğretmen maaşlarında yüzde 41 reel iyileşme sağlandı.

 

 

KUYRUK VE REHiN TARiH OLDU

Sağlık Bakanı Recep Akdağ: Sağlıkta dönüşüm programıyla, hastanelerde hastaların, morglarda da cenazelerin rehin tutulduğu günler sona erdi. Aile hekimliği uygulaması başlatıldı. SSK'lı, yeşil kartlı, memur ayırımı yapılmadan tüm vatandaşların kamuya ait sağlık kuruluşlarından eşit şekilde hizmet görmesi ve tüm eczanelerden ilaç alabilmesi sağlandı.

İLAÇ FİYATLARI DÜŞTÜ

Hekim seçme hakkı uygulaması başlatıldı. İlaç fiyatlarını belirleme yöntemi kökten değişti. Bunun sonucunda ilaç fiyatlarında yüzde 1 ile yüzde 80 arasında değişen indirimler sağlandı. Böylece, kamu maliyesinde her yıl 900 milyon dolar tasarruf edildi. 2003 yılından itibaren, 160 hastane olmak üzere, toplam 416 sağlık tesisi hizmete açıldı.

 

 

NÜKLEERiN YASAL TEMELi ATILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler: Bakü- Tiflis-Ceyhan Transit Ham Petrol Boru Hattı ile Avrupa'nın doğalgaz ihtiyacını karşılayarak, kaynak çeşitliliği sağlayacak olan Şah Deniz Projesi tamamlandı. Türkiye'yi dünyanın enerji koridoru yapma yolunda dev adımlardan biri de Samsun- Ceyhan petrol boru hattı projesiyle atıldı.

YERLİ ENERJİ ATAĞI

Türkiye'nin yenilenebilir yerli enerji üretimini artırmak üzere harekete geçildi. Kömür, jeotermal ve rüzgar santrallerinin kurulması için düğmeye basıldı. Türkiye'nin en büyük dördüncü barajı olan Ilısu Barajı'nın temeli atıldı. Nükleer santrallerin kurulması için gerekli olan yasal alt yapı kuruldu. Sinop ve Mersin Akkuyu'da ÇED çalışmalarına başlandı.

 

 

TARIMDA BÜYÜK REFORM

Tarım Bakanı Mehdi Eker: 70 yıldır bekleyen Tarım Kanunu çıkarıldı. Organik Tarım Kanunu, Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunu, Gıda Kanunu, Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu, Tarım Sigortaları Kanunu, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu, Tohumculuk Kanunu çıkarıldı.

ÇİFTÇİYE HİZMET

Köylülerin en çok traktör satın aldığı yıllar, hayvancılığın en fazla desteklendiği dönem, ilk mazot desteği, en düşük tarımsal kredi faizleri, en yüksek miktarda tarımsal kredi miktarı, en fazla çiftçi borcunun silindiği yıllar bu dönemde gerçekleşti. Tarım sektörü 3 yıl peş peşe büyüdü ve GSMH'ya katkı yüzde 77 oranında arttı. Sertifikalı tohum, kırsal kalkınma, tarım sigortası uygulaması hayata geçirildi. 765 bin çiftçinin 2,7 katrilyon değerindeki borcunun 1,5 katrilyonu silindi, geriye kalanı yeniden yapılandırıldı.

 

 

HIZLI TREN HAYATA GEÇTi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım: Yıllarca 'komünist işi' denilerek el sürülmeyen demiryollarına el atıldı. Türkiye'de teknolojisi bulunmayan her türlü elektrikli tren dizisi ve hafif raylı araçlar ile hızlı tren setleri ve hızlı tren yolcu vagonlarının üretimini yapmak üzere Türkiye'nin ilk hızlı tren fabrikası kuruldu. Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, İstanbul-Ankara- Sivas, Ankara-Afyonkarahisarızmir arasında hızlı tren hatları inşasına başlandı.

EN BÜYÜK ÖZELLEŞTİRME

Proje tamamlandığında Ankara- İstanbul arası üç saate inecek. Bostancı-Bakırköy arasını 37 dakikaya düşürecek Marmaray Projesi hayata geçirildi. Cumhuriyet tarihinin en büyük özelleştirilmesi Türk Telekom'la gerçekleştirildi. Yüzde 55'lik hisse 20 yıllığına 7 milyar 50 milyon dolara kiraya verildi.

Bugün

 



Bu haber 939 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,616 µs