En Sıcak Konular

Medyanın yeni devi Çalık ilk kez konuştu

4 Mayıs 2008 09:11 tsi
atv-Sabah'ı aldıktan sonra gözler üzerine çevrilen Ahmet Çalık ilk kez konuştu. Çalık, "Turkuvaz Medya Grubu'na Hoşgeldiniz" gecesinde yaptı, önemli mesajlar verdi.

'Bağımsız ve objektif habercilik anlayışından taviz vermeyeceğiz'

Çalık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Turkuvaz Medya Grubu'nun yeni yatırımlarla daha büyüyeceğini söyledi..

Çalık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, SABAH, atv ve gruba bağlı yayın organlarında bağımsız ve objektif habercilik anlayışından taviz vermeyeceklerini söyledi.

"Güçlü rekabetin olmadığı bir medya sektöründe, bağımsız ve özgür medyadan söz edilemez" diye konuşan Çalık, evrensel basın ilkelerinin Türkiye'deki en iyi temsilcisi olacaklarını dile getirdi.

Çalık Grubu, ihale bedeli olan 1.1 milyar doları TMSF'ye ödeyerek devraldığı SABAH, atv ve gruba bağlı yayın organları için önceki gece, "Turkuvaz Medya Grubu'na Hoşgeldiniz" partisi düzenledi. Swissotel'de yapılan geceye Çalık Grubu şirketlerinin yöneticileri ile SABAH, atv ve bağlı yayın organlarının yönetici ve yazarları katıldı.

Gecede konuşan Ahmet Çalık, "Yayınlarımız, bağımsız ve objektif habercilik, özgür yorum anlayışından taviz vermeden, kamuoyunun haber alma özgürlüğüne yönelik temel misyonunu yerine getirmeye devam edecektir. Bağımsız ve özgür medya, demokratik bir sistemin en önemli sigortalarından birisidir. Güçlü rekabetin olmadığı bir medya sektöründe, bağımsız ve özgür medyadan söz edilemez. Evrensel basın ilkelerinin Türkiye'deki en iyi temsilcisi olacağız" dedi.

Yalnız 'hakikat'in önünde eğileceklerini ifade eden Çalık, haber değeri taşıyan ve doğruluğuna inandıkları her bilginin, yayınlarda yerini bulacağını vurguladı. Yazarlar için de grubun, bir entelektüel merkez, farklı görüşlerin kendisini özgürce ifade edebildiği bir platform olacağına dikkat çeken Çalık, şunları söyledi:

"Sizlerin sayesinde bugünlere gelen bu yayınları, temel yayın çizgilerinden ödün vermeden, yine sizlerle birlikte daha iyi noktalara taşımak istiyoruz."

'YENİ YATIRIMLA BÜYÜYECEĞİZ'

Yeni yatırımlarla grubun daha da büyüyeceğini anlatan Çalık, sözlerini şöyle sona erdirdi:

"Turkuvaz Medya Grubu'nu parlak bir gelecek bekliyor. Bizi bugüne taşıyan değerlerden, saygınlığımızdan ve bağımsız yayıncılık anlayışından ödün vermeden, geleceğin en büyük medya grubu olma yolunda güvenle ilerleyeceğiz."

Sabah



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,657 µs