En Sıcak Konular

Bal: Başörtüsü krizini MHP çözdü

3 Mayıs 2008 22:48 tsi
Ak Parti'nin kapatılması davasına karşı çıkan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, başörtüsüyle ilgili gelinen nokta hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, AK Parti'nin kapatılması davasıyla ilgili, ''Demokratik çözümlerde siyasi partilerin kapatılması, ona oy ve gönül verenleri cezalandırmaktır'' dedi.

Bal, partisinin Mersin İl Teşkilatı Genişletilmiş İl Divan Toplantısının açılış konuşmasında, Türkiye'nin içeriden ve dışarıdan kuşatıldığını öne sürdü.

AB üyeliği konusunda yapılan çalışmalara değinen Bal, ''Türkiye, tüm gayretiyle AB'ye girmeye çalışıyor. Bize reform yapacaksın, borç alacaksın diyor. İşte bu kuşatma zinciri, Türkiye'nin etrafından 2 kere tur atmıştır'' dedi.

Türkiye'de bazı siyasetçilerin gerçek sorunları göz ardı yaparak suni sorunlar yarattıklarını, bunu da ''tahteravalli siyaseti'' olarak yorumladıklarını anlatan Bal, şöyle devam etti:

''Bunun bir ucunda CHP, diğer ucunda AK Parti var. Bir tarafta devletin değerleri, diğer tarafta milletin değerleri savrulurken öte yandan da birisi milletin din ve vicdan özgürlüğünü koruyormuş gibi yapıyor, diğeri ise cumhuriyetin laiklik ilkesi korunuyormuş gibi yapıyor. Bunlar çatıştırıldıkça da toplum gerilmiştir. Bu süreç içerisinde MHP, ortak aklı, dürüstlüğü bunların önüne koymaya çalışıyor.''

Zaman zaman yaşanan siyasi krizi çözmesi gerekenlerin iktidar ve ana muhalefet partileri olduğunu ifade eden Bal, ''Ancak bunlar çözemiyor. Çünkü sorunu onlar çıkarıyor. Türban konusu uzun zamandan beri konuşuluyor. Ama partimizin yaptığı çalışmalar sonrasında çözüldü. MHP, AK Parti ile konuya ilişkin yaptığı anlaşmayı namus ve şeref meselesi olarak görürken, herkesin de aynı hassasiyeti göstermesi gerekir'' dedi.

Konuşmasında AK Parti'nin kapatılması davası sürecine de değinen Bal, ''Kapatma davaları meseleleri çözen bir olay değil. Bunun örneklerini geçmişte çok kez gördük. Demokratik bir çözüme ihtiyaç vardır. Demokratik çözümlerde siyasi partilerin kapatılması, ona oy ve gönül verenleri cezalandırmaktır'' diye konuştu.

Türklüğün, Türk milletinin manevi şahsiyet değerlerinin toplamı anlamına geldiğini ifade eden Bal, şunları kaydetti:

''Türklüğün aşağılanmasına karşı bir ceza hükmü getirilmesi en doğal demokratik kuraldır. İşte bu kural Türk Ceza Kanunun 301. maddesine yerleştirilmiştir. Aynı kanun maddesi AB ülkelerinde uygulanmasına rağmen AB, Türklüğün ve Cumhuriyetin aşağılanmasını öngören bu maddeyi 'kaldıracaksın' dedi. Yapılan bu teklif, ahlaksız bir tekliftir. Çünkü her kişinin bir manevi şahsiyeti, arı, namusu ve şerefi vardır. Bunlara karşı yapılanlar hakarettir. Bunlara karşı yapılanların cezası mahkemelerde verilir. Şimdi bir kişinin (sen bana hakaret edeceksin ben sana karşı hakaret edeceğim sen buna katlanacaksın) demesi ne kadar ahlaksızsa, meclisten geçirilen bu kanunla Türklüğe, Cumhuriyete hakaret edilecek siz buna katlanacaksınız.''

Toplantıya MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Mersin Milletvekilleri Kadir Ural, Akif Akkuş ve Behiç Çelik, Adana Milletvekili Kürşat Atılgan, Niğde Milletvekili Mümin İnan ile çok sayıda partili katıldı. 

habertürk



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,398 µs