neden İsrail'e götürülüyor? | " /> neden İsrail'e götürülüyor? | "/>

En Sıcak Konular

Iraklı hasta çocuklar neden İsrail'e götürülüyor?

3 Mayıs 2008 20:12 tsi
Iraklı hasta çocuklar neden İsrail'e götürülüyor? Hasta Müslüman Iraklı çocukların tedavi bahanesiyle İsrail'e götürüldüğünü ortaya çıkaran Irak Müslüman Alimler Heyeti IMAH, yeni ulaştığı bilgilerle, bu durumun Müslümanları tehdit ettiğini duyurdu.

IMAH'ın edindiği yeni bilgilere göre, Iraklı çocukları, İsrail'e Shevet Achim adlı bir kuruluş götürüyor. Kuruluş, shevet adlı internet sitesinde, kendisi için verdiği bilgilerde, 1994 yılında İsrailli olmayan çocukların İsrail'de tedavi edilmelerini sağlamak için kurulduklarını ileri sürüyor, Gazze, Batı Şeria ve Ürdün'den getirtilen ve tedavi edilen Müslüman çocuklara ait ayrıntılı fotoğraf ve hayat hikayelerine yer veriyor.

Sitede özellikle Kuzey Irak'tan getirtilen hasta çocuklara ait bilgiler geniş yer tutuyor.
Şu an İsrail'de olan çocuk hastalara yer verilirken, burada herhangi bir hasta çocuğa ait link tıklandığında, çok uzun süredir zaten bu insanlarla ilgilenildiği belirtiliyor, hastalar hakkında detaylı bilgiler aktarılıyor.

Irak Müslüman Alimler Heyeti bu bilgileri verdikten sonra, şunları hatırlatıyor: "Siyonist işgal rejimi İsrail, tarihinin hiçbir devresinde hiçbir Müslüman'ı karşılıksız olarak salt insani amaçlarla tedavi etmemiştir, etmemektedir. Gazze'de bugüne kadar yüzlerce masum bebeğin ve çocuk, sadece ilaç bulamadıkları ya da tedavi edilemedikleri için, onlarca hamile Filistinli, hastaneye nakilleri engellendiği için, sokak ortasında vurularak yaralanan ve hastanelere götürülmeleri yasaklanan çok sayıda Filistinli, kan kaybettiği için hayatını kaybetmiştir. Yaralı taşıyan ambulanslar bile, İsrail işgalcileri tarafından dünyanın gözleri önünde füzelerle vurulmuştur."

İsrailli hahamların Filistinli hastaların tedavi edilmemeleri noktasında verdiği fanatikçe fetvaları da gündeme getiren Iraklı Müslüman Alimler Birliği, İsrail hastanelerindeki Müslüman hastaların vücutlarının bazı parçalarının alındığı, böbrek, mide, kalp gibi organların transfer edildiği, tıbbi araştırmalar için denek olarak kullanıldıklarına dair gizlenmeye çalışılan ama doğrulanan korkunç haberlere de dikkat çekiyor.

Iraklı çocukların İsrail'e tedavi adı altında nakline, bir de bu gelişmeler ışığında bakılmasını isteyen Iraklı Müslüman Alimler Birliği, bu skandalın ne kadar tehdit edici ve tehlikeli bir gelişme olduğuna özellikle vurgu yapıyor ve soruyor; "Bizim çocuklarımızı niçin İsrail'e götürüyorlar?"

 

dünya bülteni



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,111 µs