En Sıcak Konular

Karayalçın'dan Baykal'a: Ülkenin hangi sorununu çözdünüz?

3 Mayıs 2008 17:48 tsi
Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP lidesi Deniz Baykal'a yüklendi.

22 Temmuz seçimlerinde sol ittifakın sağlanamamasıyla iktidar olmayı kaçırdıklarını savunan Karayalçın, "Size teessüf ediyorum. Göz göre göre ittifaktan kaçtılar; yani iktidardan kaçtılar. Biz milletvekili değiliz; peki siz milletvekilisiniz de ne oldu, boyunuz mu uzadı? Ülkenin hangi sorununu çözdünüz?" dedi.

Bugüne kadar sol ittifak için en büyük fedakarlıklara kendisinin katlandığını ifade eden Karayalçın, "Artık bu konuda benim hiçbir girişimim olmayacaktır." dedi.

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, partisinin kurultayına katılmak üzere Zonguldak'a geldi. Genel Maden-İş Sendikası Şemsi Denizer Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen kurultayda partililerle bir araya gelen Karayalçın, gündeme ilişkin konulara değindi.

Hükümetin sendikalarla ilgili yasal düzenlemesini desteklediklerini hatırlatan SHP Genel başkanı Karayalçın, şunları söyledi: "SHP olarak sendikaların grev yasağının önünü açan ve iş kollarında yüzde 10'luk barajı kaldıran yasal düzenlemeyi destekliyoruz. Yüzde 10'luk baraj iş kollarında kaldırılmaktadır. Darısı siyaset iş kolunun başına diyorum. Siyasette de yüzde 10 baraj var biliyorsunuz. Yani sendikaların önündeki yüzde 10 barajının kaldırıldığı bir sırada inşallah akıllarına gelir de siyasetin önündeki yüzde 10 barajını da kaldırırlar."

Taksim anıtındaki manzara nedeniyle hükümeti eleştiren Karayalçın, "Provakatörler nedeniyle Taksim'e izin verilmediği açıklandı. Gerekçe olarak provakatörleri gösteriyorlar. Biz provakatörleri biliyoruz ve geçmiş yıllarda neler yaptıklarını belleğimizde çok iyi tutuyoruz. Provakatörler yeri gelir Kazancı yokuşundadır, yeri gelir Kızılay'dadır, yeri gelir Sıhhiye'dedir, yeri gelir devletin içinde çeteleşmiş olarak yer alır." şeklinde konuştu.
 
zaman



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,706 µs