En Sıcak Konular

Sendikalar ikiye bölündü

3 Mayıs 2008 16:41 tsi
32. Gün programında biraraya gelen sendikacılar arasındaki fikir ayrılığı ekranlara da yansıdı...

Hafızalara restleşmeler ve yaşanan şiddet manzaralarıyla kazınan 1 Mayıs İşçi Bayramı biraraya gelmekte sıkıntı çeken “ayak takımı”nı birbirinden daha da uzaklaştırdı. 1 Mayıs gecesi 32. Gün programında biraraya gelen sendika yöneticileri arasındaki fikir ayrılığı ekranlara da yansıdı...

28 Şubat’a neden destek verdiniz?

* Salim Uslu (HAK-İŞ Genel Sekreteri): Hangi alanda kutladığımız değil, 1 Mayısla ilgili vereceğimiz mesajlar önemliydi. DİSK yöneticilerine geçmiş olsun diyorum, hiç medeni olmayan görüntüleri hep birlikte yaşadık. 12 Eylül ile hesaplaşmanın birçok yolu var, 12 Eylülle hesaplaşalım diyenler 28 Şubat’a neden destek verdi, dersem ne dersiniz bana?

2 Eylül’le palazlananlar

* İsmail Hakkı Tombul (KESK Başkanı): Biz mücadelemiz içerisinden her zaman 12 Eylülle hesaplaşmayı savunduk. KESK’in kurucuları 12 Eylül zindanlarından gelir ve bu hesaplaşmayı her zaman dile getirir. Ama dün 12 Eylül’ün nimetlerinden yararlanıp palazlanırken bugün 12 Eylülle hesaplaşma nutukları atmak doğru değildir.

Bir kere Taksim’de kutlayalım

* Mustafa Türkel (TÜRK İŞ Gen. Sek): 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması önemlidir, emekçilerin bir tek defa bile olsa Taksim’de 1 Mayıs kutlamaları rüştlerinin ispatı olacaktır. TÜRK-İŞ’e haksızlık yapmamak gerekir.

Ne şeriat ne darbe diyoruz

* Süleyman Çelebi (DİSK Genel Başkanı): Sendikalar bir siyasi partinin ya da devletin arka bahçesi olmamalıdır. Sendikalar birinci görevi devletten, siyasi partilerden ve sermayeden uzak olmaktır. Uslu 1994’te Taksim’e çıktığını söylüyor, demek demokratik bir ortam varmış. Biz ağzımızın tadıyla Taksim’e çıkamadık. Sayın Başkan, 12 Eylül diyor; biz de diyoruz ki ne şeriat ne darbe.

KESK milli değerlerle kavgalıdır

* Ahmet Gündoğdu (Memur-Sen Başkanı): Süleyman Bey ve arkadaşların hazmedemeği, başörtülü kızların özgürlüğünün dile getirilmesidir. Sizin arkadaşlarınız da başörtüsüne hayır diye açıklama yapıyor. Sizler, ben her türlü özgürlükten yanayım derseniz ben zaten alkışlarım sizleri. Herkes bilir ki KESK her zaman milli değerlerle kavgalıdır.
 
vatan



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,524 µs