En Sıcak Konular

Yaralıya yardıma koşan gazetecinin acı tesadüfü

3 Mayıs 2008 15:28 tsi
Bursa'da, bir soygun olayının yaralısını görüntülemek için gittiği hastanede, bir kazazedeye kan veren gazeteci, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden kazazedenin iki gün önce karşılaştığı genç olduğunu gördü.

Alınan bilgiye göre, bir ecza deposunda ilaç dağıtıcısı olarak çalışan Yavuz Yeniçeri (26), sabah saatlerinde 16 FY 990 plakalı motosikletiyle işe giderken Eğitim Caddesi'nde direksiyon hakimiyetini kaybederek önce bir ağaca sonra da otobüs durağına çarptı.

Kazada ağır yaralanan genç, 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla Yüksek İhtisas Hastanesine getirilirken, arkadaşları da kaza haberini alır almaz hastaneye akın etti.

Doktorlar, hastanenin acil servisinde yaralıya müdahale ederken, kan kaybettiği ve durumu kritik olduğu bildirilen genç için 4 ünite B grubu Rh (-) kana ihtiyaç olduğunu bildirdiler.

Bu sırada bir kuyumcu soygunu olayının yaralısını çekmek üzere diğer gazetecilerle hastaneye gelen Cihan Haber Ajansı Bursa muhabiri Fatih Karakılıç, kan grubunun yaralı gencinkiyle aynı olduğunu söyleyerek kan verebileceğini söyledi. Bu nedenle haberini görüntülemeden fotoğraf makinesini gazeteci arkadaşlarına teslim eden Karakılıç, yaralı gence bir ünite kan verdi.

Hastane önünde bekleyen diğer gazeteciler de Bursa Emniyet Müdürlüğü Haber Merkeziyle irtibata geçerek kan arayışına girdi. Kan arayışının sürdüğü sırada, acil servisten yaralı gencin hayatını kaybettiği bilgisi geldi.

Gazetecilerin yaşamını yitiren genç sürücünün kimliğindeki fotoğrafı çektikleri sırada, gence kan veren Karakılıç, acı tesadüfle karşılaştı.

Fotoğrafı görünce şaşkınlığını gizleyemeyen 12 yıllık gazeteci Fatih Karakılıç, ölen gencin, motosikletiyle iki gün önce Ajans bürosunun önünde başka bir kazaya karıştığını hatırladı. Karakılıç, yolun karşısına geçmeye çalışan Cansu Korkmaz'a (20) çarparak yaralanmasına neden olan gencin, kazayı görüntülemesi nedeniyle kendisine tepki gösterdiğini söyledi.

Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Karakılıç, mesai arkadaşlarına, ''Çok üzgünüm. Keşke kardeşimiz hayata dönseydi. Büyük üzüntü yaşıyorum'' dedi.
 
zaman



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,473 µs