En Sıcak Konular

Türkiye kültürü bu fuarda buluştu

3 Mayıs 2008 14:31 tsi
İstanbul'un tarihi mekânlarından Feshane'de yılın en renkli fuarı kapılarını açtı. Feshane'de Anadolu Kültürü, Yöresel Yiyecek İçecek, Takı, Tekstil gibi birbirinden değişik ürünleri birarada sergileniyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul 2010 Organizasyonu destekleriyle Ünyap Fuarcılık; kültür başkenti şehr-i İstanbul’un tarihi mekânlarından Feshane’de 01/06 Mayıs 2008 günlerinde Anadolu Kültürünü yaşatanları ve yaşayanları Anadolu Kültürü 2008 ‘Yöresel Yiyecek – İçecek, El Sanatları – Takı, Tekstil – Tekstil Ürünleri, Doğa ve Kültür Turizmi Fuarı’nda bir araya getiriyor.

İstanbul’un 2010 yılında kültürel başkent seçilmesine yönelik yapılan Anadolu Kültürü Fuarı; 2008 ve 2009’da ulusal 2010 yılında misafir ülkelerinde katılımıyla uluslar arası organize edilecek. Doğumdan ölüme hayatın her aşamasında yer alan Anadolu Kültür öğelerini, insanlığa hatırlatmak ve genç nesile tanıtmak amacıyla, kültürümüzde yer alan çeşitliliğin festival tadında sunulduğu bir ortamda; zanaatkarları, tarihi firmaları, İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerini halkla buluşturuyor.

ANADOLU'NUN TÜM RENKLERİNİ GÖSTEREN FUARDAN İLGİNÇ KARELER İÇİN TIKLAYINIZ

Anadolu Kültürü Fuarı’nda; yöresel yiyecek – içecek kültüründen.. organik gıdalara, el sanatlarından.. hediyelik eşyalara, el işçiliğiyle dokuma ürünlerden.. tekstil ürünlerine, doğa turizminden.. kültür turizmine kadar geniş bir yelpaze yer alıyor.

Haliç’in kıyısında kurulacak sahnede; Ahmet Özhan, Songül Karlı, Zekeriya Ünlü, Dursun Ali Erzincanlı gibi sanatçıların katılımıyla verilecek çeşitli konserler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinin halk oyunları gösterileri, yöresel kıyafet defilesi, karagöz ve meddah oyunları gibi aktivitelerle renklenecek fuarda, aynı zamanda yöresel kına gecesi gibi adetlerde temsili olarak canlandırılıyor.

Haber 7



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,981 µs