En Sıcak Konular

Başbakan: Ergenekon'da bütün deliller Danıştay suikastına çıkıyor

3 Mayıs 2008 14:08 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sendika liderleriyle yaptığı görüşmede yargının Ergenekon soruşturmasıyla Danıştay saldırısı arasında bağı görmek istememesinden söz etmiş.

Milliyet gazetesi yazarı Derya Sazak'ın köşesine taşıdığı yazıya göre Başbakan Erdoğan, Ergenekon'da bütün delillerin Danıştay suikastına çıktığını söylüyor. Sazak, hükümetin 1 Mayıs konusundaki bu denli katı tutumunda 'Ergenekon' kuşkusunun önemli bir etken olduğunu belirtiyor.

Sazak'ın yazısında: "Sendika liderleriyle Ankara'daki görüşmesi sırasında Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu hassas süreçten, partisiyle ilgili kapatma davasından ve yargının 'Ergenekon' soruşturması ile Danıştay saldırısı arasında bağ kurmak istemeyen tutumundan söz ediyor. Toplantıda içişleri ve çalışma bakanları da bulunuyor. Erdoğan, sendikacılara 'Ergenekon'da bütün deliller ve kanıtlar, Danıştay suikastına çıkıyor. Bütün bilgileri gönderdik ama nedense yargı bu bağlantıyı kurmaktan kaçındı' diye yakınıyor." ifadelerini kullanıyor.

Derya Sazak yazısının devamında ise Ergenekon yapılanmasının 1 Mayıs bağlamında AK Parti yönetimini iki şekilde etkilendiğinden bahsediyor: "1-Cumhuriyet mitinglerine benzer bir organizasyon olma ihtimali, dolayısıyla sadece iktidarın suçlanacak olması, 2-Taksim'de provokasyon yaşanması, kan dökülmesi ve 1 Mayıs 1977 benzeri bir katliamda çok sayıda insanın ölmesi halinde faturanın AKP'ye çıkacak olması. Başbakan Erdoğan, sendikacılara AKP'nin kapatılmasıyla ilgili davadan duyduğu rahatsızlığı da anlatarak, 'Siyasete girerken her şeyi göze aldık. Onun için beyaz gömlek benzetmesini yapmıştım' diyor."
 
zaman

 



Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,474 µs