En Sıcak Konular

Şanlıurfa'da 'neşter' operasyonu

3 Mayıs 2008 12:35 tsi
Şanlıurfa'da son yılların en büyük sağlık skandalını ortaya çıkaran jandarma ve polis, sahte rapor düzenleyen bir şebekeyi çökertti. 7 aylık bir çalışma sonucunda inceleme başlatılan 137 kişiden 45 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 29'u tutuklandı.

İl Jandarma Alay Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri Şanlıurfa'da 'Neşter' adı verilen son yılların en büyük skandallarından birisini ortaya çıkardı.

Güvenlik güçleri Şanlıurfa ve ilçelerinde resmi belgede sahtecilik, irtikap, rüşvet, görevi kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık ve devleti zarara uğratma suçlarını işlediklerine dair 137 kişi hakkında inceleme başlattı.

İnceleme başlatılan şahıslardan suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen E.Ç. ile A.K.'nın bulunduğu 1 doktor, 11 kamu görevlisi, 10 aracı ve 23 kişi de usulsüz rapor aldığı tespit edilen toplam 45 kişi gözaltına alındı.

14'ü Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakılmasına karar verilirken kalan 31 kişi ise hakim karşısına çıkarıldı.

Mahkemeye çıkarılan 31 kişiden 29'u ise 'Suç örgütü kurma, resmi belgede sahtecilik, rüşvet verme ve alma, sahte belgeler düzenleyip devleti zarara uğratma' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MALULEN EMEKLİLİK İÇİN KAN DEĞERLERİ YÜKSEK TUTULMUŞ

'Neşter' adı verilen ve 104 adrese eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alınan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramada malulen emekli olunabilmesi, ÖTV'den faydalanabilmesi için sakat olduğuna dair sıfır (0) araba almak için düzenlenmiş 67 hazırlanmış sahte sağlık raporu ele geçirildi.

Bunlardan 18 sahte raporun sahiplerine verilmek üzere adresleri belirlenirken, kalan 49 raporun ise halen bazı değerlerin ileriki tetkiklerin incelenmesi üzere başka polikliniklere sevk edildiği tespit edildi.

Alınan bilgiye göre suç örgütünün bazı şahıslara yönelik sağlam olduğu halde malulen emekli yapabilmek için düzenlenen raporlar arasında biyokimya laboratuarlarında yapılan tahlillerde kan değerleri bilerek yüksek tutulduğu ortaya çıktı. 7 aylık bir zaman diliminde bu şekilde düzenlenmiş 67 rapora ulaşan jandarma ve polis, 2007-2008 yılları arasında devlet hastanelerinden verilen 300 bin adet sağlık raporunun resmi kayıtlarını şimdi tek tek incelemeye aldı. Olayın mali boyutunun milyon YTL'lere kadar varılabileceği belirtilirdi.

Jandarma ve polisin gerçekleştirdiği 'Neşter' adı verilen operasyonda gözaltına alınan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 adet 9 milimetre çapında tabanca ve bu tabancaya ait 2 adet şarjör, 17 adet fişek, 1 adet av tüfeği, 1 adet doktor kaşesi, 31 adet bazı kişilere verilmek üzere hazırlanmış sağlık kurulu raporu, 28 adet nüfus cüzdanı, 21 adet yeşil kart, suç örgütünün şahıslara düzenleyecekleri sahte evrak ve sağlık kurulu raporları için alınmış 115 adet fotoğraf, 19 adet kimlik fotokopisi, 2 adet sağlık kurulu muayene kağıdı, 12 adet sağlık karnesi, 1 adet SSK yardım belgesi, 1 adet sakatlık maaşı için kart fotokopisi, 1 adet sakatlık raporu, 1 adet doktor raporu, 1 adet sağlık ocağı raporu, 1 adet hasta taburcu teskeresi, 3 adet bilgisayar kasası, 21 adet senet ve 2 adet devlet hastanesine hitaben yazılmış sakatlık maaşı konulu yazı ele geçirilmişti.

Cihan
 



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,253 µs