En Sıcak Konular

Washington Post'dan ABD yönetimine: AKP Kapatılmamalı

3 Mayıs 2008 10:40 tsi
Washington Post'dan ABD yönetimine: AKP Kapatılmamalı Amerikan Washington Post Gazetesi yayınladığı yorumda, ABD yönetiminden, AKP'nin kapatılmamasını istediğini açıkladı.

Amerikan Washington Post gazetesi, ABD Yönetimi’den, AKP’nin kapatılmamasını istediğini, kapatılması durumunda ikili ilişkilerin ciddi hasar alacağını açıkça ortaya koymasını istedi.
Gazete, AKP’yi "ılımlı İslami parti" olarak tanımladı. Gazete, "ılımlı dindar iktidar partisi" AKP’nin, ilerici siyasi ve ekonomik reformlar yaptığını, ülkeyi AB’ye üyeliğe hazırladığını yazdı. Buna karşılık, laik muhalefetin demokratik olmayan taktiklere yöneldiğine yorumda yer verildi.

Yorumda, AB’nin, demokrasiyi baltalamanın tehlikesine ilişkin açık bir mesaj yolladığı ve AB Dış Politika Sorumlusu Javier Solana’nın, syasi parti yasaklamanın normal olmadığını, sonucun Türkiye-AB ilişkileri için kötü olabileceğini söylediği kaydedildi. Washington Post’un yorumu şöyle devam etti:

"Ne yazık ki Bush Yönetimi bu derecede açık olmadı. Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, geçen ay, bunun Türkler’in karar vereceği bir konu olduğunu belirtti ve Türkiye’nin laik-demokratik çerçevesi içinde, ne demekse, laik demokratik ilkelerine göre bir kararla sonuçlanmasının umulduğunu söyledi. Gerçekte ise, yönetim, AKP’yi kapatmanın Türk-Amerikan ilişkilerine ciddi zarar vereceğini açıkça ortaya koymalı. ABD’nin, Türk demokrasinin ve ona liderlik yapan ılımlı İslami partinin başarısında yaşamsal çıkarı vardır."

 haberler.com



Bu haber 332 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,619 µs