En Sıcak Konular

555 kiloluk bombanın sırrını DNA testi çözdü

3 Mayıs 2008 10:21 tsi
Geçen yıl Ankara Sıhhiye'de bir otoparkta bulunan bomba yüklü Mercedes minibüsün sırrını, araçtaki insan kalıntılarına yapılan DNA testi çözdü. Savcı PKK bağlantıları tespit edilen 4 zanlı için 67 yıl hapis talep etti

Geçen yıl 11 Eylül'ün yıldönümünde Sıhhiye'de çok katlı otoparkta ele geçirilen bomba yüklü minibüsün esrarını DNA testi çözdü. Mercedes minibüsteki insan kalıntılarına yapılan DNA testi ile bombalarla ilgili 3 kişinin kimliği kesin olarak tespit edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturmasını tamamladı.

ORTAK NOKTALARI PKK

İdianamede Mercedes marka minibüsün içindeki eşyalardan elde edilen verilerle yapılan DNA analizinin araç içinde en az üç erkeğin aynı anda ya da değişik zamanlarda bulunduklarının tespit edildiği belirtildi. Minibüsteki cep telefonları ile SIM kartlardan birini Alpaslan Özkan'ın kullandığı belirtildi. İddianamede Özkan'ın daha önce bölücü terör örgütü PKK'ya üye olduğu gerekçesiyle hakkında kovuşturma yapıldığına yer verildi.

Özkan'ın, cep telefonu hatlarından birinin kendisine ait olduğunu ve hattı PKK'nın gençlik yapılanması sorumlusu 2 kişi vasıtasıyla tanıştığı Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi öğrencisi İdris Nakçi'den aldığı belirtildi. İddianameye göre, Mustafa Bayar, da ifadesinde Özkan'ın zaman zaman kendisinde misafir olarak kaldığını belirtti. Bayar, Özkan adına kayıtlı olduğu belirlenen hattın kime ait olduğunu bilmediğini,anlattı.

5 SİM KART ÇIKTI

Şüphelilerden İdris Nakçi'nin, üzerinde 3 cep telefonu ve 5 SIM kart ele geçirildiği belirtilen iddianamede zanlının Eskişehir ve Diyarbakır'daki adreslerinde yapılan aramalarda, PKK propagandasını yapan yayınlar bulunduğu örgüte adam kazandırmak için çalıştığı belirtildi.

AYAKKABIDA TNT BULUNDU

Nakçi'nin, daha önceki eylemler ile arşiv kaydına da yer verilen iddianamede, “Nakçi'nin, ayakkabılarından alınan svaplar üzerinde TNT kalıntılarının tespit edildiği” bildirildi. Şüphelilerden Nakçi'nin, “terör örgütü PKK'ya patlayıcı madde sağlamak, bu amaçla patlayıcı maddeyi nakletmek” şeklindeki eylemleri nedeniyle, 19 yıl 6 aydan 37 yıla, diğer şüpheliler Alpaslan Özkan, Ali Sayan ve Mustafa Bayar'ın ise 10'ar yıla kadar hapse mahkum edilmeleri talep edildi.

Yeni Şafak



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,395 µs