En Sıcak Konular

Londra belediyesine Osmanlı torunu başkan

3 Mayıs 2008 10:12 tsi
Londra belediyesine Osmanlı torunu başkan Osmanlı İmparatorluğu'nun son İçişleri Bakanlarından Ali Kemal'in torunu olan Boris Johnson, Londra'da önceki gün yapılan Belediye Başkanlığı seçimini İşçi Partili Belediye Başkanı Ken Livingstone'a karşı kazandı.

Johnson'ın 1 milyon 168 bin 738 oy aldığı seçimde, 8 yıldır Londra Belediye Başkanlığı görevini yürüten "Kızıl Ken" lakaplı Ken Livingstone 1 milyon 28 bin 966 oy alabildi.

Londra Belediye Başkanlığı seçimine katılımın, yüzde 45 ile son yılların rekoru olduğu belirtildi.

Londra Belediye Başkanlığını kazandıktan sonra yaptığı konuşmada Ken Livingstone'a hizmetleri için teşekkür eden Johnson, Livingstone'a belediyede birlikte çalışmaları için teklif götüreceğinin işaretlerini verdi. Livingstone'ın çok önemli hizmetler verdiğini belirten Johnson, özellikle Londra'ya yönelik terör saldırısı sırasında Livingstone'ın tutumu övdü.

Livingstone ise yaptığı açıklamada, seçim kampanyasında kendisine yardımcı olan bütün İşçi Partililere teşekkür etti. Yenilginin sorumluluğunu tek başına üstlenen Livingstone, "Bütün sorumluluğu alıyorum ve sizi zafere taşıyamadığım için özür diliyorum" dedi.

Liberal demokrat aday Brian Paddick'in üçüncü, Yeşillerin adayı Sian Berry'nin ise dördüncü olduğu seçimin ardından belediye başkanlığını kazanan Johnson'ın Henley milletvekilliği görevinden istifa etmesi bekleniyor. Bu durumda söz konusu bölgede milletvekili seçimi yapılacak.

Osmanlı İmparatorluğu'nun son İçişleri Bakanlarından gazeteci Ali Kemal'in torunu olan Boris Johnson Londra Belediye Başkanlığı görevini 4 yıllığına üstleniyor.

1964 yılında New York şehrinde doğan Boris Johnson, Osmanlı'nın son döneminde Dahiliye Nazırlığı yapmış olan Ali Kemal'in torunu Stanley Johnson'un oğlu.

Seçim öncesi Londra'da yaşayan Türk toplumuyla bir çok kez bir araya gelen Johnson, Türk kökenli olmaktan gurur duyduğu yönünde açıklamalarda bulunmuştu.
 
Zaman



Bu haber 1,085 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,625 µs