En Sıcak Konular

Başörtülü doktora dekan densizliği

3 Mayıs 2008 09:51 tsi
Başörtülü doktora dekan densizliği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde sempozyuma katılan başörtülü 2 doktor, Dekan Halil Yanardağ'ın talimatıyla salondan çıkarıldı. Fakültede daha önce de sempozyuma katıldıklarını söyleyen doktorlar tepki gösterdi.

Cerahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Yanardağ, fakültenin oritoryumunda Türk Oftomoloji Derneği tarafından düzenlenen 'Diabet ve Göz' konulu sempozyuma davetli olarak katılan başörtülü doktorları güvenlik görevlilerine talimat vererek salondan attırdı. Sempozyum başladıktan 45 dakika sonra güvenlik görevlilerinin kendilerini uyardığını söyleyen başörtülü doktorlar, “6 kez bu sempozyuma katıldık, hiç bir sorun çıkmadı. Dekan salonu kamusal alan ilan edip bizi dışarı çıkarttı” dediler.

KAMUSAL ALAN İLAN ETTİ

Türk Oftomoloji Derneği'nin yılda 6 defa düzenlediği bir çok sempozyuma sürekli katıldıklarını söyleyen Dr. Selda Ulaşan ve Dr. Perihan Dinç bu durum karşısında aşağılandıklarını ve onurlarının kırıldığını kaydettiler. TOD'un bu yıl İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Cem'i Demirağ Oritoryumu'nu seçtiğini belirten başörtülü doktorlar, Dekan Yanardağ'ın Oritoryum'un kamusal alan olduğunu ileri sürerek başörtülü katılımcıları almayacaklarını güvenlik görevlileri ile kendilerine bildirildiğini anlattılar.

Dr. Perihan Dinç Türk Oftomoloji Derneği İstanbul Şube Başkanı Prof. Dr. Osman Şevki Aslan'ın toplantıya katılabileceklerini söylemesinden sonra sempozyuma katıldıklarını söyledi. Aslan, toplantı başladıktan 40-45 dakika sonra yanlarına gelen güvenlik görevlileri tarafından başörtülü oldukları gerekçesiyle kendisi ve doktor arkadaşı Selda Ulaşan'ın dışarı çıkmaları yönünde uyarıldığını kaydetti.

ONURUMUZ KIRILDI

'Herkesin içinde onurumuz kırıldı' diyen Dinç, bu sempozyumun yılda 6 kez yapıldığını ve sürekli katıldıklarını ama bu sefer Cerrahpaşa dekanı Prof. Dr. Yanardağ'ın, oritoryumu kamusal alan görmesi gerekçesiyle dışarı çıkarıldıklarını söyledi.

Uyarı üzerine 'yazılı bir belge istedim' diyen Dr. Ulaşan 'Avukat arkadaşlarım Oritoryum'un kamusal alana girmediğini söylediler' şeklinde konuştu. Ulaşan Göz ve diyabet sempozyumuna Konya'dan geldiklerini belirterek 'Biz burada çalışan memur değiliz. Buranın öğrencisi de değiliz' dedi. Toplantı esnasında onur kırıcı bir şekilde herkesin içinde dışarı çıkarıldıklarını belirten Ulaşan, sempozyuma sürekli katılmalarına rağmen bu kez dekanın izin vermemesine anlam veremediklerini kaydetti.

Kamusal alan Dekan'ın aklına yeni geldi!

Başörtülü doktorlar, birçok defa katıldıkları sempozyumda bu yıl Dekan Halil Yanardağ'ın tavır değiştirerek salonu kamusal alan ilan etmelerine anlam vremediler. Dr. Perihan Dinç “Sayın Dekan'ın aklına salonun kamusal alan olduğu yeni mi geldi” diyerek tepki gösterdi.

Yeni Şafak



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,077 µs