En Sıcak Konular

'Asker benim düşmanımdır'

2 Mayıs 2008 17:49 tsi
Diyarbakır'da 3 Ocak günü 6'sı öğrenci 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan kanlı saldırıyı gerçekleştiren terörist konuştu: "Ben tarafım, asker ise benim düşmanımdır"

Diyarbakır'da 3 Ocak günü 6'sı öğrenci 7 kişinin ölümü, 66 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı Botan kod adlı terörist Erdal Polat ile kendisine yardım ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 11 sanığın yargılanmasına başlandı. Terörist Polat, olayda yaşamını yitiren sivillerin ailelerine başsağlığı diledi. Mahkeme başkanının "Olayda yaralanan askerlere neden geçmiş olsun demiyorsun, sivilleri neden ayırıyorsun" sorusuna Polat, "Çünkü düşmanız olduğumuz için, bu sisteme karşı mücadele ettiğim için. Onlarda beni vurduğu zaman geçmiş olsun demezler. Ben tarafım, asker ise benim düşmanımdır" yanıtını verdi.

Diyarbakır'da 3 Ocak günü meydana gelen bombalı saldırının faili olduğu iddiasıyla 'Ülkenin bölünmez bütünlüğü aleyhine silahlı eylemlerde bulunmak', 'bombalı saldırı sonucu kasten yedi kişinin ölümüne neden olmak' ve 'adam öldürmeye tam teşebbüs' suçlamasıyla 9 kez ağırlaştırılmış müebbet, 65 yıl hapis istemiyle dava açılan PKK'lı terörist Erdal Polat ile kendisine yardım ettikleri iddiasıyla haklarında 10 yıla kadar hapis istenen 10'u tutuklu 11 sanığın yargılanmasına 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmada tutuklu sanıklar Erdal Polat, tutuklu yakınları Zeki Polat, Mehdi Polat, İrfan Polat, Murat Polat, Fuat Polat, Meryem Polat, Mencile Polat, Ayhan Turgut, Celal Çelik, Fırat Altan ve tutuksuz Leyla Polat hazır bulundu.

İddianamenen okunmasından sonra savunmaları alınan sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Bombacının amcasının oğlu Mehdi Polat, "Bunu yapan hangi terör örgütü olursa olsun kınıyorum. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Erdal benim evime geldiğinde kendisine tepki gösterdim ve ona 'Ben AKP üyesiyim, sizin fikirlerinizi benimsemiyorum' dedim. Olay günü eve geldiğinde televizyon açıktı olayları izleyince eşimle birlikte küfredip Allah belalarını versin dedik. O da hiçbir şey demeden evden ayrılıp gitti, zaten ben evime gelmesinden rahatsızdım" dedi. Sanık İrfan Polat, "Benim terör örgütüne hiçbir zaman sempatim olmadı, Erdal'ı en son 10 yıl önce görmüştüm, olayla hiçbir ilgim yok" dedi.

Bombacının ağabeyi Murat Polat ise, "Bu olayı bütün kin ve nefretimle kınıyorum. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Benim akrabam Tekin Polat kırsalda bir çatışmada ölünce bölücülüğün ne kadar tehlikeli olduğunu anladım. Ben devletime, milletime bağlıyım, kardeşim inatçı bir kişilikti onu aile olarak düzenli bir yaşama çekemedik. Kendisi 6 yıldan beri kayıptı. Haber alamıyorduk. Evime gelip kapımı çalınca ben şok oldum. Onu kardeşim olarak içeri aldım, terör örgütü mensubu olduğu için değil. İçeri girdiğinde robotlaşmıştı. Ailemizin neden mücadele etmediğinden söz ediyordu. Olay günü benim evime geldiğindi saldırıyı televizyondan birlikte izledik. Ancak hiçbir şüpheli hareketi yoktu" dedi.

"PİŞMAN DEĞİLİM"

Bombacı terörist Erdal Polat ise savunmasında, olayda yaşamını yitiren sivillerin ailelerine başsağlığı diledi. Polat, "Bunu söylerken olayın faili olarak konuşmuyorum. Herkes beni olayın faili biliyor, ancak ben sadece olayda kullanılan aracı satın alıp diğer şahıslara teslim ettim" dedi. Mahkeme başkanının "Olayda yaralanan askerlere neden geçmiş olsun demiyorsun, sivilleri neden ayırıyorsun" sorusuna Polat, "Çünkü düşmanız olduğumuz için, bu sisteme karşı mücadele ettiğim için. Onlarda beni vurduğu zaman geçmiş olsun demezler. Ben tarafım, asker ise benim düşmanımdır. Bu olay benim inisiyatifimle olmadı. Evet ben PKK'lıyım. Şehirde ve kırsalda uzun süre kaldım. Akrabalarımın evine gittiğim doğrudur, ancak beni ihbar edebileceklerini düşündüğüm için sürekli kendilerini tehdit ettim" dedi.

Mahkeme başkanının, "Peki Diyarbakır'daki faaliyetlerin nelerdi" sorusuna Polat, "Bu konuda size bilgi vermek zorunda değilim. Ben o aracı satın aldığım için yakalandım, bunun farkındaydım. Evde çatışabilirdim. Bulunduğum evde bir aile olduğu için yapmadım. Ancak ben olayın faili olsaydım onlar beni sağ alamazdı. Gözümü kırpmadan kendimi imha ederdim. Ben olayda kullanılan bombayı hiç görmedim, aracı satın alıp ilişkide olduğum kişilere verdim. Olayda uzaktan kumandalı bomba kullanmadım, 1 tanık çıksın beni teşhis etsin, ben şimdi üstlenirim, paradaki parmak izine bir itirazım yok, zaten aracı ben satın aldım. Bana emniyette psikolojik baskı uygulandı. Olay yerini ise, ilk kez savcıyla birlikte tatbikat yapmaya giderken gördüm. Polis, uydudan görüntü alındığını, güvenlik kameraları olduğunu ve cep telefonlarından izlemeyle benim yaptığımı söylüyordu, eğer teknoloji bu denli gelişmiş ise o zaman bu olay açığa çıkarılsın" diye konuştu.

Mahkeme başkanının Huzurevleri Polis Karakolu'na yönelik yapılan bombalı saldırıyla ilgili sorusuna ise Polat, "Bak onu sen yaptın diyebilirsin" deyince mahkeme başkanı sinirlenerek, "Ben değil, sen kabul edeceksin. Bana sorarsan ben diğer olayı da senin yaptığını söylerim" dedi. Polat, "Ben Huzurevleri olayını evet yaptım. Ancak 3 Ocak'taki saldırıyla kesinlikle ilgim yok. Kürdistan'da çatışmalı bir ortam var. Buradan uçaklar kalkıp gidip orada sivil köyleri bombalıyor. Yakalandığımda insan görülmediğim için bu konuyla ilgili daha ayrıntılı konuşmak istemiyorum" dedi.

aktif haber



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,109 µs