En Sıcak Konular

Sabancı, belirsizliğin kalkmasını bekliyor

2 Mayıs 2008 16:58 tsi
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye'deki belirsizliğin 5-6 ay içerisinde ortadan kalkmasını beklediklerini söyledi.

Sabancı Holding'den yapılan yazılı açıklamada, CNBC Europe kanalında yayınlanan, "Squawk Box Europe" programına konuk olarak Güler Sabancı, "Bulunduğunuz noktadan ekonomiyi nasıl görüyorsunuz?" sorusu üzerine, dünyadaki belirsizliğin ek olarak ek olarak Türkiye'de iktidar partisi olan AK Parti'ye açılan davaya bağlı, biraz daha fazla belirsizlik olduğunu ifade etti. Sabancı, şöyle konuştu:

"Ama bu belirsizliğin 5-6 ay içerisinde ortadan kalkmasını bekliyoruz. Diğer taraftan hükümet son birkaç ay içinde doğru olduğunu düşündüğümüz işler yaptı. Uzun süredir beklediğimiz Sosyal Güvenlik Yasası ile ilgili çalışmaların tamamlanmasına yönelik adımlar attı. AB yolunda önümüze çıkan, hatta bence hala yolda kalmamızı sağlayan Türkiye için çok önem taşıyan ifade özgürlüğü ile ilgili 301. Madde konusu çözüldü. Yeni Ticaret Yasasını bekliyoruz. Özelleştirmeler de başlıyor."

Grup olarak geçen yıla kıyasla daha düşük büyüme oranlarına göre bir bütçe yaptıklarının altını çizen Sabancı, "Enflasyonun daha yüksek olacağı doğru. Biz grup olarak yüzde 10 enflasyon bekliyoruz. Tabii ki buna bağlı olarak faiz oranları da daha yüksek olacak. Biz yüzde 4'ün altında büyüme bekliyoruz. Ama Türkiye ekonomisinin temelleri çok fazla değişmedi" dedi.

Cari açığın ekonomiye etkisiyle ilgili de Sabancı, Türkiye'nin bir takım geçici sorunları bulunduğunu, ancak doğrudan yabancı yatırım konusuna bakılması gerektiğini ve son bir kaç ayda ek 7 milyar dolar geldiğini, böyle bir dönemde bile bekledikleri doğrudan yabancı yatırım miktarının 11-12 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Güler Sabancı, "Ben hiçbir sorun yok demiyorum. Dünyada enflasyon yükseliyor, emtia fiyatları artıyor, Türkiye net petrol ithalatçısı bir ülke ki, bu da bizi etkiliyor. Faiz oranları artıyor ve büyüme geçen yıldan düşük. Ama ekonominin temellerinde büyük değişiklik olmadı. Tüm bu koşullar iyileştiğinde bence Türk ekonomisi tekrar sıçrama yapma gücüne sahiptir" diye konuştu.

haber10.com



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,776 µs