İlhan Selçuk, Veli Küçük ile aynı safta! | " /> İlhan Selçuk, Veli Küçük ile aynı safta! | "/>

En Sıcak Konular

Mihri Belli: İlhan Selçuk, Veli Küçük ile aynı safta!

2 Mayıs 2008 14:58 tsi
Mihri Belli: İlhan Selçuk, Veli Küçük ile aynı safta!

Türk solunun duayeni Mihri Belli, Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk'un derin devlet yöntemlerini kabullenerek terör örgütü Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile aynı safa düştüğünü iddia etti... İşte Mihri Belli'nin çarpıcı iddia

Mihri Belli'ye göre İlhan Selçuk, Veli Küçük ile aynı safta. Ancak Belli'ye göre Selçuk, 12 Mart 1971 darbesi öncesine göre daha dikkatli. Belli, Selçuk'un 12 Mart öncesinde çok sayıda generali yanına çekerek hedefe ulaşma amacında olduğunu ileri sürüyor.

Yeni Harman dergisinde Belli'nin "Doğu, Dev-Genç'te zengin çocuklarını yanına toplamıştı" başlıklı röportajı yayınlandı. Belli, terör örgütü Ergenekon soruşturması kapsamında Selçuk'un gözaltına alındığı ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in tutuklandığı hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"İlhan Selçuk'u kısa zamanda bıraktılar. Buna ben sevindim. Demek ki dikkatli davranmış. Eskiden böyle değildi. Eskiden 'yıldızları çok olanları safa ne kadar çok alırsak bir an evvel hedefe ulaşırız' gafletindeydi. Bu tutumu yadırgamış, 'İnşallah iyi olur' diye düşünmüştüm. 'Belki ben yanılıyorum' demiştim. Pek aklım yatmıyordu ama..."

Selçuk ile 12 Mart 1971 muhtırası öncesinde de görüştüğünü ve cuntacılardan kendisine haberler getirdiğini belirten Belli, "Bana iyi haberler getiriyordu. Ama heyettekiler arasında Mihri Belli'nin güvenilir bir insan olmadığı konusundaki tartışmalardan hiç bahsetmemişti bana. Kendisi sahip çıkıyordu tabii. Ama o tür tartışmaların varlığından benim haberim yoktu, bana haber vermemişti. O tür tartışmaların var olması demek ki kafası karışık kimselerin içinde olduğu bir heyetle devrim yapılacak. Ve kime vurur, kime vurmaz o devrim hareketi belliydi." şeklinde konuşuyor.

Prensip olarak darbeye güvenmeyi yanlış bulan Belli, 12 Mart öncesinde solun, sosyalizmin seçimle geleceğine inanmadığını hatırlattı. Kendilerinin o dönemde sol darbeyi duyduklarını ancak karşısında da durmadıklarını anlatan Belli, "Örnek vermek gerekirse 16 Haziran eylemleri olduğunda İstanbul'da ordu cephaneleri boşaltmaya hazır, yani işçilere dağıtmaya hazır olan subaylar haber yolladılar ama bunları alıp kullanabilecek kimse yoktu ki." diyor.

Belli, Selçuk'un salınması, Perinçek'in tutuklanması ile ilgili de şu yorumda bulundu:

"Doğu Perinçek, 1968'e kadar bizdendi yani MDD'ci (Milli Demokratik Devrim) idi fakat Dev-Genç içinde zengin çocuklarını etrafına toplamıştı. Bunlar militan kesime yani Deniz'lere falan karşıydı. İyi dergi çıkarırlardı. Daha çok dergici olarak benimle temas ediyorlardı. (Militanlık) Türkiye şartlarında devrimci, sosyalist, hatta demokrat olmak iddiasındaysan gerekli. Yoksa başka kılıklara girersin."

"Doğu Perinçek Ergenekon'a girmiş midir?" sorusuna Belli'nin yanıtı ise şu oldu: "İnşallah girmemiştir."

zaman



Bu haber 871 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,835 µs