En Sıcak Konular

Vatanseverlere! 31 yıl hapis talebi

2 Mayıs 2008 11:32 tsi
VKGB Genel Başkanı Taner Ünal ve VKGB Mersin Şube Başkanı Sezer'in de aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında dava açıldı.

VKGB Genel Başkanı Taner Ünal ve VKGB Mersin Şube Başkanı Sezer'in de aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında,'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma' ve 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlarından dava açıldı.


Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi (VKGB) Genel Başkanı Taner Ünal ve VKGB Mersin Şube Başkanı Mesut Sezer'in de aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında, ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurma'', ''İhaleye fesat karıştırmak'' ve ''Nitelikli dolandırıcılık'' suçlarından dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan ve aralarında VKGB ile Temiz Toplum Derneği yöneticilerinin bulunduğu 14 sanıklı davada, mahkeme heyetinin haklarında ''Yakalama emri'' çıkarttığı VKGB Genel Başkanı Ünal, Mersin Şube Başkanı Sezer, Abdullah Yekdeş ve Şeyhmus Ercan ile ilgili iddianamesini tamamladı.

İddianamede, 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan VKGB ve Temiz Toplum Derneği yöneticilerinin, bir takım kişi ve kurumlar üzerinde etkili olarak kendileri ve çevrelerinde bulunan kişilere menfaat temin ettikleri, maddi menfaatleri çerçevesinde ceza evinden adam çıkarma, ceza indirimi sağlama, iş arayan şahısları işe yerleştirme ve ihalelere fesat karıştırma suçlarını işledikleri bilgisi üzerine söz konusu şahıslara yönelik teknik takip çalışmasının başlatıldığı ve yürütülen çalışma sonucunda bu şahısların yakalandığı bildirildi.

-SİLAH RUHSATI İÇİN ARABALARINI KURŞUNLATTILAR-
VKGB Güneydoğu Bölge Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Taş'ın silah ruhsatı almak için Valilik makamına yazdığı dilekçeye de iddianamede, yer verildi.

Taş'ın dilekçesinde, Diyarbakır'da 2007 yılında gerçekleştirilen Nevruz etkinliğinde konuşma yapan kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana ve DTP'li Ahmet Türk hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu, bu nedenle sürekli bazı kişilerce takip edildiğini ve son olarak 26 Mayıs 2007 tarihinde, bir marketin önünde aracının içinde iken bazı kişi veya kişilerce silahlı saldırıya maruz kaldığını iddia ettiği belirtildi.

Tahkikat dosyası incelemesiyle olay günü Mustafa Taş'ın olay yerinde olmadığı kaydedilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

''İddia olunan olayın akabinde VKGB Güneydoğu Bölge Başkanı Yüksel Bayrak, VKGB 2. Başkanı Abdurrahman Acar ve Mustafa Taş'ın silah taşıma ruhsatı almak için müracaatta bulundukları, örgüt mensubu Mehmet Erkuş'un da olayın örgüt mensupları tarafından gerçekleştirildiği yönündeki beyanları dikkate alındığında şahısların silah ruhsatı almak için böyle bir eyleme başvurdukları anlaşılmaktadır.''

İddianamede ayrıca, VKGB Genel Başkanı Taner Ünal ve VKGB Mersin Şube Başkanı Mesut Sezer'in de eyleme karışan diğer örgüt üyeleriyle aralarında geçen telefon görüşmelerinde, eylemi yönlendirdikleri ve bu suretle suça karıştıkları kaydedildi.

-HARAÇ OLAYI-

Kendisini VKGB üyesi olarak tanıtan Ahmet Dilmen'in Medine Bulvarı'nda iş yeri bulunan K.A'dan haraç amaçlı para istediğinin tespit edildiği de bildirilen iddianamede, VKBG Genel Başkanı Ünal ve Mersin Şube Başkanı Sezer'in de olaydan haberdar oldukları, bu şekilde suça karıştıklarının yapılan telefon görüşmelerinden anlaşıldığı belirtildi.

-CEZA İSTEMİ-

İddianamede, Ankara 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza evinde tutuklu bulunan Taner Ünal ve VKGB Mersin Şube Başkanı firari sanık Mesut Sezer hakkında ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurma'', ''Nitelikli dolandırıcılık'', ''Suç örgütüne yarar sağlamak maksadıyla nitelikli yağma'' ve ''Suç uydurma'' suçlarından 31'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

Diğer firari iki sanık Şeyhmus Ercan ve Abdullah Yekdeş'ın da 22'şer yıl hapsi istendi.

Sanıklar Ünal, Sezer, Ercan ve Yekdeş hakkında açılan dava, 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve aralarında VKGB ile Temiz Toplum Derneği yöneticilerinin bulunduğu 14 sanıklı davayla birleştirildi.

AA




Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,131 µs