En Sıcak Konular

Çalık, Hıncal Uluç'u neyle ikna etti?

2 Mayıs 2008 11:15 tsi
Çalık Grubu’nun Sabah’ı almasından sonra 'kesin gidecek' denilen fakat köşesinde tam sayfa ‘her türlü’ eleştirmeye devem eden Hıncal Uluç, Sabah’ta neden kaldığını açıkladı

TMSF kontrolündeki Sabah’ın Çalık Grubu’na satılmasından sonra gazeteden ilk ayrılacak kişi olarak gösterilen Hıncal Uluç, ‘AKP yandaşı’ denilen yeni patronunun kendisini nasıl ikna ettiğini 'Sabah’ta ne işim var?' başlıklı yazısında gerekçeleri ile birlikte yazdı.

Katıldığı bir programda, öğrencilerin, ‘Sabah’ın özgür gazete olmadığı ve AKP İktidarı sözcüsüne dönüştüğü’ düşüncesiyle, “iktidara karşı tavırları belli olan Cumhuriyetçi Hıncal Uluç’un Sabah’ta ne işi var? sorusunu sorduklarını belirten Uluç, Sabah’ın tarafsız kalacağına ‘canı gönülden inandığını’ açıkça beyan etti.

Gençlere, “Peşin verilmiş kararlar içinde hareket etmeyin” şeklinde cevap veren Uluç, yeni patronu Ahmet Çalık’ın kendisine yaptığı iki ziyarette Sabah’ın kesinlikle “tarafsız” olacağının teminatını ‘ekonomik gerekçelerle’ verdiğini belirtti.

SABAH'IN BAĞIMSIZLIĞININ GARANTİSİ: PARA

Çalık’ın ekonomik sebeplerden dolayı Sabah’ın tarafsız olması gerektiğini köşesine aktaran Uluç patronunun cümlelerini şöyle aktardı:
"Sabah'a 1.1 milyar dolar nakit ödedik. Daha kapıyı açtığımız gün, işletme sermayesi olarak 150 milyon dolar koyduk. Bu ilk yatırımlarla "Merhaba" deyişimiz 1.5 milyar doları bulacak. 1.5 milyar dolar sıcak para, Koç Holding'i bile sarsacak kadar büyüktür. Geri dönmezse biteriz. Taraflı gazete satmaz, taraflı televizyon izlenmez. Tiraj ve reytingler düşerse, gazete de, televizyon da reklam almaz ve her şey biter.. Tarafsızlık bizim için zorunludur."

DOĞAN'IN YAYGARASINA KAPILMAYACAĞIM

Çalık’ı daha önce ne tanıdığını ne de duyduğunu, karşılıklı konuştuğunda duygularının söylediğine emin olduğunu ayrıca güvendiği dostlarından da Çalık için “çok sağlamdır” teminatı aldığını belirten Uluç, bu yüzden de ‘Doğan Medya grubunun kopardığı yaygaraya’ kapılmayacağının altını çiziyor…

Yıllardan beri Sabah’ta yazan ve bunca yıldır ne badireler atlattıklarını ifade eden Uluç, bir süre daha beklemenin zararının olmayacağını, erken ve yanlış bir karar verip, yıllardan beri Sabah'ı yıkmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmeyeceğini de açıklıkla belirtiyor.
Haber 7
 



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,214 µs