En Sıcak Konular

Baykal'a gün ışığı görmemiş benzetme

2 Mayıs 2008 11:05 tsi
İngiliz The Economist dergisi, bu haftaki sayısında, "Etkisiz muhalefet" başlığı altında CHP'ye ilişkin bir habere yer verdi.

İngiliz The Economist dergisi, CHP lideri Deniz Baykal için "teflon" nitelendirmesinde bulundu.

Dergi, bu haftaki sayısında, "Etkisiz muhalefet" başlığı altında CHP'ye ilişkin bir habere yer verdi. Dergi, 22 Temmuz seçimlerine gidilirken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kazanamaması halinde AK Parti'nin liderliğinden ayrılacağını söylediğini ve CHP lideri Deniz Baykal'ın da Rodos'a kadar yüzeceğini söylediğini hatırlattı. Seçimlerden AK Parti'nin zaferle çıktığını hatırlatan dergi, "Kimse, 69 yaşındaki liderin Rodos'a yüzmesini beklemiyordu. Ancak, en sıkı destekçileri bile Baykal'ın liderlikten ayrılacağını düşünüyordu. 1992'de CHP'nin başına geçen Baykal, hiç seçim kazanamadı. 1992'deki seçimlerde, CHP meclise bile giremedi." dedi. Dergi, Baykal'ın istifasına yönelik internet sitelerinin bile kurulduğunu ancak geçen hafta sonunki parti kongresinde Baykal'ın, kendi lehine değiştirilmiş kurallarla, onuncu kez liderliğe seçildiğini yazdı.

Economist, AK Parti'ye kapatılma davasının açılarak siyasi krizin tetiklediğini hatırlatarak, "Sözünü güvenilir bir muhalefet eksikliği Türkiye'nin kırılgan demokrasinin son siyasi krizden yara almadan kurtulması daha da zorlaştırdı." yorumunda bulundu. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasının ardından konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü haırlatan dergi, askerlerin 27 Nisan'da yayınladığı e-bildiriye CHP'nin ses çıkarmadığını kaydetti. Ayırca, dergi, CHP'nin Irak'ın kuzeyine girilmesini istediğini belirterek 301'in değiştirilmesine de karşı çıktığını yazdı.

"Teflon Baykal"

CHP'den 8 yıl önce istifa eden Taha Erdem'in açıklamalarına yer veren dergi, Erdem'in Türkiye'deki nüfusun yarısından fazlasının 30 yaşın altında olduğunu ve kadınların yarısının da başını örttüğünü söylediğini yazdı. Dergi, Erdem'in CHP'nin "giderek artan oranda halktan koptuğunu ve milyonlarca laiklik yanlısı Türk'ün yüzlerini dönecek bir yer bulamadığını" söylediğini kaydetti. Ayrıca, CHP'nin yabancı düşmanı tavırları nedeniyle Sosyalist Enternasyonel'den çıkarılması çağrılarının da bulunduğunu hatırlatarak, "CHP'nin teflon lideri, bu durumla çok umursamadı." yorumunda bulundu.

samanyolu



Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,679 µs