AKP savunmasındaki Paşa kim? | " /> AKP savunmasındaki Paşa kim? | "/>

En Sıcak Konular

AKP savunmasındaki Paşa kim?

2 Mayıs 2008 10:12 tsi
AKP savunmasındaki Paşa kim? AK Parti savunmasında adı geçen generalin kim olduğu, kısa sürede Ankara kulislerinin ana konusu haline geldi. Siyaset kulislerinde söz konusu generalin kim olduğuna ilişkin yapılan spekülasyonlarda bir isim öne çıkıyor. Kim mi?

AK Parti’nin savunmasında Gülen Cemaati’ne ait okulları ziyaret edenler arasında olduğu belirtilen generalin, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Halis Burhan olduğu anlaşıldı..

AK Parti savunmasında adı geçen generalin kim olduğu, kısa sürede Ankara kulislerinin ana konusu haline geldi. Siyaset kulislerinde söz konusu generalin kim olduğuna ilişkin yapılan spekülasyonlarda, Halis Burhan’ın adı öne çıkıyor.

AK Parti’li vekiller, isimlerinin yazılmaması kaydıyla Türk Cumhuriyetlerindeki Türk okullarını ziyaret eden generalin Hava Kuvvetleri Eski Komutanlarından Orgeneral Halis Burhan olduğunu söyledi..

Öte yandan, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın resmi internet sitesinde, 13.02.2008 tarihinde yayınlanan “Türk Okulları için ne dediler ?” başlıklı yazıda, söz konusu okulları ziyaret edip görüş bildiren önemli isimlere yer veriliyor.

Yazıda, Emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halis Burhan’ın yanı sıra, Emekli Orgeneral Orhan Kilercioğlu, Emekli Tümgeneral İlhan Atabaş ve Emekli Tümgeneral Erdinç Türe’nin de Türk Okulları hakkında dile getirdikleri görüşlere yer verilmiş.

İşte o yazı:

M. Necati Çetinkaya:

Orta Asya'daki tüm okulları görme imkânına kavuştum. Hakikaten gurur verici. Devletin yapamadığını hamiyetperver vatandaşlarımız gerçekleştirmiştir. Orada devlet başkanları devlet yetkilileri bize hayranlıklarını ifade etmişlerdir. Burada çağın çağdaş imkânlarıyla, dünyayı yakalayacak, kucaklayacak çapta beyinler yetişiyor. Bunu takdir etmemek fevkalâde yanlıştır. MEB çalıştırmayı becerebilecekse, buyursun alsınlar.
 
Sami Kohen:

Dış politika yazarı Sami Kohen, Türk dış politikasının çok yönlü olması gerektiğini ifade ederek, en önemli alanlardan birinin Orta Asya olduğuna dikkat çekti. Başta Orta Asya olmak üzere yurtdışında eğitim veren Türk okullarının bu çerçevede önemli bir misyon üstlendiklerini kaydeden Kohen, "Bu okullar Batı kültürünün de etkisiyle şekillenen Türkiye kültürünü, Türkiye Türkçesini dünyaya taşıyor. İyi işleyen, başarılı olan bir sistem bu. Yani bunun devlete devredilmesi gereği olmaması lazım. Öyle bir şey olursa, statükosu, amacı, yönü ve başarılı çizgisinin devamı konusunda şüpheliyim. Tersine, devletin bu okullara, gerek duyulursa malî açıdan yardım etmesi, destek vermesi gerekir." dedi: Okulların Türkiye'nin dünyaya açılmasını, kültürel bağlar kurulmasını sağladığını vurgulayan Kohen, dış gezileri sırasında bunlara bizzat şahit olduğunu kaydetti.
 
Saparmurat Türkmenbaşı: (Türkmenistan Devlet Başkanı)
 
Hizmetleriniz halkımızın millî kalkınış tarihine silinmez harflerle yazılacaktır.

T. Kudsi Makal:

Fethullah Gülen Hoca'ya inananların kurduğu okullarda aydınlık, ilerici, çağdaş eğitim veriliyor. Türkiye Türkçesi ve İngilizce öğretiliyor. Yarın bu okullardan mezun olan gençler, dünyaya Türklüğün ışığı olarak yayılacaklar.(Ortadoğu - 28.12.1996)

Yavuz Bülent Bakiler:

Bu kolejler ışığın gülleridirler. Milletimizin yüz akıdırlar. Gittiğim, gördüğüm, incelediğim ve kaldığım için biliyorum: Bir dergide, Fethullah Gülen Hocaefendi'yle ilgili yazılarını hayretle ve dehşetle okudum. Ne kadar boş, ne kadar yanlış; ne kadar bilgiden, görgüden, sevgiden, saygıdan mahrum hezeyanlardır onlar. Fethullah Gülen Hocaefendi "İngilizcilik, Amerikancılık yapıyormuş." Çünkü açtırdığı kolejlerde İngilizce öğretiyormuş. Breh! Breh! Breh! Bu benim çocukluk arkadaşlarımın Türkistan'dan ve dünyadan hiç ama hiç haberleri yoktur. Bunlar, kelebeklerin atom bombası atmaya çalıştıklarını yazan delikanlı kalemlerdir. Bunlar, Türk kelimesinin bile yasak edildiği Ata yurdumuzda, şimdi bizim soydaş çocuklarımızın hemen her gün: "Özbek-Türkmen-Uygur-Tatar, Azer bir boydur' türküsünü söylemelerinden ürken yeni Turancılarımızdırlar. Ah ne diyeyim. Neredesin Ey akıl? Neredesin ey basiret?

Orhan Kilercioğlu (Emekli Orgeneral):

Sayın Fethullah Hocaefendi ve yakın çalışma arkadaşlarıyla değişik vesilelerle birlikte olma imkânı buldum. Etkinliklerine katıldım. Kolejlerini ziyaret ettim; ayrıca yazılı basınımızla görsel medyadan da, boyutları sınırlarımızı aşan bu yararlı ve hayırlı hizmetleri takip etmekteyim. Türklüklerini ortaya koyan bu alperenleri huzurlarınızda tebrik ediyorum. Allah gayretlerini ve şevklerini kırmasın.

İlhan Atabaş (Emekli Tümgeneral):

Özbek-Türk Taşkent Erkek Lisesi'ni derin takdir duygularımla gezdim. Gördüğüm güzellikler Özbek balalarının istikbale çok güvenilir şekilde yetiştirilmekte olduğu intibaını vermiştir.

Erdinç Türe (Emekli Tümgeneral):

Bizim gezi dolayısıyla geldiğimiz Özbekistan'da Türkiye'nin eğitim merkezleri açtığını da öğrendim ve çok memnun oldum. Ziyaretimde gördüm ki eğitim tarafsız, ilmî, ciddi ve millî tarzda yürütülüyor. Dünya eğitim tarihinin en büyük eğitim çalışması Fethullah Gülen ve arkadaşları tarafından yapılıyor. Bu gayretli, vefakâr insanların gayretlerini bozmayalım. Önlerine set çekmeyelim. Yeni aydın tipi, Türkiye sevdalısı insanlar bu okullarda yetişiyor. Türk'ün İstiklâl Marşı Çin'de, Tokyo'da, Kazakistan'da söyleniyor. Bu çalışmalardan, gayretlerden geri kalmamak lazım. Bizim sesimizi, soluğumuzu oraya götürenlere minnet, şükran borçluyuz.

Feyyaz Berker (Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı):

Önemli olan, bir eğitim kalitesinin yakalanmış olmasıdır. Çevremde pek çok insan bu okulları görmüşler. Yapılan çağdaş eğitimi övgüyle anlatıyorlar, hattâ o ülkelerin yönetimindekilerin çocukları bile bu okullarda eğitim görüyor. İdeolojik bir yapıya sahip olmayan, dünyaya açık, hoşgörülü ve çağdaş eğitim bütün dünyada kabul edilmiştir.

Orgeneral Halis Burhan (Hava Kuvvetleri Emekli Komutanı):
 
Tamamen çağdaş yöntemlerle eğitim yapan ve 21. yüzyıl bilgi toplumlarına insan yetiştiren bu müstesna müesseselerin tüm eğitim kadrosunun Türk dünyasına yapmakta oldukları katkılar her türlü takdirin üstündedir.

Ali Şen (FB Spor Kulübü önceki Başkanı):
 
Dost ve kardeş Arnavut çocuklarına Türkçe eğitim vermek, Türk kültürünü, büyük Ata'nın gençliğe demecini öğretmek, Türk halkının soydaşlarını hiçbir zaman unutmadığını göstermek, hizmetlerin en ulvîsi ve en büyüğüdür.

Gülemre Aybars (Emekli Tuğamiral):
 
Ülkem Türkiye'nin çok yakın dostu olan Romanya'nın bu güzel Karadeniz kenti, Köstence'deki Uluslararası Türk Lisesi'nin bu törenine katılmak benim için gerçek bir onur ve mutluluktur.

Aydın Bolak:
 
Okulların Türklüğü, hoşgörüyü ve çağdaş bir eğitimi götürmek için çalıştığı gözler önündedir.

Cora Ganiyevic Yoldaşev (Özbekistan Milli Eğitim Bakanı):
 
Sayın cumhurbaşkanımızın okulumuza bakış açısı çok alâ derecededir. Cumhurbaşkanımız talebelerin zekîliğine ve hazır cevap oluşlarına hayran olmuşlardır.

Şarık Tara (Enka Holding Yönetim Kurulu Başkanı):
 
Yurtdışındaki özel Türk okulları hakkında hep güzel şeyler duyduğunu ve bu okularda çağdaş eğitim verildiğini ifade etti.

İshak Alaton (ALARKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı):
 
Rusya'da okul açılmasında ön ayak olduk. Türkmenistan Aşkabat'ta da bir okul açma düşüncemiz var. Bu, şirketimize saygınlık kazandırır.

İslam Kerimov (Özbekistan Cumhurbaşkanı):
 
Özbekistan yönetimi bu iki halkın geleceğine, işbirliğine ve dostluğuna zemin hazırlayan âlî işlerinize öz kefaletini vermeye hazırdır.

Süleyman Demirel (Cumhurbaşkanı):
 
Okullar, ülkemiz ve halklarımız arasındaki işbirliğinin eğitim alanında da gelişmesinde, işbirliğinin bir bütün olarak her alanda dengeli ve kapsamlı şekilde ileriye götürülmesinde ve genç nesiller arasındaki karşılıklı anlayışın artırılmasında olumlu yönde katkıda bulunacaktır.


cafesiyaset

 



Bu haber 1,873 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,227 µs