En Sıcak Konular

Elveda Rumeli'yi Gül'düren ziyaret!

2 Mayıs 2008 09:28 tsi
Elveda Rumeli'yi Gül'düren ziyaret! Makedonya gezisi çerçevesinde davet aldığı Elveda Rumeli dizisinin setini ziyeret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dizide Sütçü Ramiz'i canlandıran Erdal Özyağcılarla sohbet etti.

Cumhurbaşkanı, ilk olarak Resne kentinde İttihat ve Terakki'nin önemli isimlerinden Resneli Niyazi'nin yaşadığı konağı, ardından da Manastır'da Atatürk'ün eğitim gördüğü Askerî İdadi binasını ziyaret etti. Günümüzde müze olarak kullanılan binayı ziyaret eden Cumhurbaşkanı, anı defterine, Atatürk'ün yalnızca Türkiye için değil bütün uluslararası toplum için büyük komutan ve devlet adamı olduğunu yazdı.

Cumhurbaşkanı, Manastır kenti sokaklarını gezdi, Osmanlı döneminde açılan ilk sinema binası ve Atatürk'ün 'ilk aşkı' Eleni'nin evini yakından inceledi. Eleni'nin evinin üzerindeki 'kiralık' yazısı dikkat çekti.

Şirak Sokağı'nda yürürken üzerine son dönemde haç eklenen saat kulesini dikkatle inceledi. Cumhurbaşkanı'na, saat kulesinin Osmanlı döneminde yapıldığı ancak kulenin orijinalinde bulunmamasına rağmen haç eklendiği bilgisi verildi.

Abdullah Gül, "Üzücü bir gelişme..." yorumunda bulundu. Cumhurbaşkanı Gül'ün Manastır'daki bir diğer durağı ise atv'nin sevilen dizisi "Elveda Rumeli"nin seti oldu.

Cumhurbaşkanı, 'Sütçü Ramiz' rolünü oynayan Erdal Özyağcılar'a, "600 yıldır buradayız. Burada ortak bir kültürümüz var, bunu tekrar canlandırdınız. Bunun için size minnettarız." dedi.

Balkanlar'ın Türkiye için önemini anlatan Gül, Osmanlı'nın İstanbul'dan önce Üsküp'ü fethettiğine işaret etti. Dizi oyuncularına, "Bizim dostluğumuz çok eskilere dayanıyor. Siz buna çok katkılarda bulundunuz. Dizinizin, kültürler arası diyaloğa büyük katkısı olmuştur. Balkanlar'la da işbirliğimizin gelişmesine katkısı olmuştur." dedi.

Sanatçı Özyağcılar da Cumhurbaşkanı'nın seti ziyaretinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Makedon gazetecilerin "Türkiye, AB ve NATO sürecinde Makedonya'ya verdiği desteği sürdürecek mi?" şeklindeki sorusu üzerine, Türkiye'nin desteğinin süreceğini vurguladı.

Türkiye'nin Makedonya'yı 'anayasal ismi' ile tanıdığını anlatan Abdullah Gül, "NATO üyeliğini hak ediyorsunuz. Umarım, kısa süre içinde bu gerçekleşir." dedi.

Zaman
 



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,729 µs