sır dolu tır!.. | " /> sır dolu tır!.. | "/>

En Sıcak Konular

Mersin Limanı'nda sır dolu tır!..

2 Mayıs 2008 08:36 tsi
Mersin Limanı'nda sır dolu tır!.. Mersin Limanı'ndan Türkiye'ye giren ve Kuzey Irak yönüne gittiği belirlenen TIR'da 20 ton askeri elektronik malzeme ele geçirildi. İçinde tank eğitim simülatörü de bulunan TIR'ın PKK'ya mı, Kuzey Irak yönetimine mi gönderildiği araştırılıyor.

Almanya'dan yüklenen ve Kıbrıs Rum kesimi üzerinden deniz yolu ile Mersin Limanı'na ulaşan PKK'ya ait olduğu iddia edilen bir TIR dolusu askeri malzeme, Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'nda ele geçirildi. Mersin Limanı'na ulaşan askeri malzemelerin bulunduğu TIR'ın 16 Ocak'ta Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'na geldiği, Genel Kurmay Başkanlığı ile yapılan yazışmaların ardından geçişine izin verilmeyip 16 Nisan'da refakat eşliğinde İstanbul'a gönderildi. İnceleme ardından Almanya'ya geri gönderildi.

Terör örgütüne gideceği bildirilen malzemeler arasında, atış poligonları ve çeşitli askeri malzemelerin yanı sıra moral ve motivasyonu artırıcı ürünler olduğu öğrenildi. Cilvegözü Sınır Kapısı'nda uzun süre tutulan askeri malzeme yüklü TIR, Genelkurmay Başkanlığı'nın görevlendirdiği uzmanlar tarafından incelenmek üzere İstanbul'a gönderildi.


TSK'DAN UZMANLAR İNCELEDİ

33 ACD 25 plakalı TIR, Almanya'dan Mersin'e gemilerle gelen askeri malzemeleri yükledi. Ürdün'e gitmesi yönünde evraklarla yola çıkan TIR, Cilvegözü Sınır Kapısı'na geldiğinde durduruldu. Yapılan kontrollerde askeri malzeme olduğu fark edildi. Bu sırada yetkiler, durumu Gümrük Müsteşarlığı'na bildirdi. Gümrük Müsteşarlığı ise Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile irtibata geçti. Genelkurmay'dan görevlendirilen uzmanlar Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki TIR dolusu askeri malzemeyi inceledi. Bu tür yüklerde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin izni bulunması gerekirken incelemelerde böyle bir iznin olmadığı ortaya çıktı. TIR'ı Almanya'ya geri gönderdi.


“İstediğimiz malı sokarız”

Kaçakçılığın merkezi haline gelen Mersin Serbest Bölgesi'nde akıllara durgunluk veren kaçakçılık yöntemleriyle devletin yılda 20 milyar dolar kaybı olduğu belirtiliyor. Mersin'de kaçakçılık yapan N.Ş, Serbest Bölge'den piyasaya kaçak malları dini bayramlar ve resmi bayram günlerinde rahatlıkla soktuklarını söyledi.

Mersin gibi yılda 600 bin konteyner hareketi olan bir limanda konteyneri fiilen açıp denetlemek mümkün olmadığı belirtiliyor. Güvenlik denetimine ihtiyaç duyulan yerlerdeki cihazların yetersiz kaldığı ve patlayıcılar, nükleer materyal, biyolojik ve kimyevi bazı maddeler karşısında ise yeterli belirlemenin sağlanamadığı ifade ediliyor.


TIR'dan tank simülatörü çıktı

TIR'da yapılan aramada, “elektronik malzeme” olarak beyan edilen malzemeler yerine “askeri elektronik malzeme” bulunduğu tespit edildi. Elektronik malzemelerin tank eğitim simülatörü olduğu öğrenildi. Cilvegözü Gümrük Kapısı yetkilileri, yazışmaların ardından tırın geçişine izin verilmediğini belirttiler.

aktifhaber



Bu haber 1,605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,202 µs