ŞOK iddia! | " /> ŞOK iddia! | "/>

En Sıcak Konular

Yahudi soykırımı ile ilgili ŞOK iddia!

2 Mayıs 2008 08:27 tsi
Yahudi soykırımı ile ilgili ŞOK iddia! İsrail, dün ülke çapında devam eden törenler, televizyon programları ve diğer etkinliklerle, İkinci Dünya Savaşı'nda katledilen 6 milyon Yahudi kurbanı anarken, Hamas'ın El Aksa Televizyonu, Nazi Almanyası'ndaki Yahudi soykırımıyla ilgili şok bir iddia

İsrail'i karıştıran belgesel

Hamas Yahudi soykırımını Yahudi ulusunu zayıf ve sakatların yükünden kurtarmak amacıyla bizzat Yahudilerin planlayıp gerçekleştirmiş olduğunu iddia etti.
 

İsrail, dün ülke çapında devam eden törenler, televizyon programları ve diğer etkinliklerle, İkinci Dünya Savaşı'nda katledilen 6 milyon Yahudi kurbanı anarken, Hamas'ın El Aksa Televizyonu, Nazi Almanyası'ndaki Yahudi soykırımını, "Yahudi ulusunu zayıf ve sakatların yükünden kurtarmak amacıyla bizzat Yahudilerin planlayıp gerçekleştirmiş olduğunu" iddia etti.

Filistinli Arapların medya ve okul kitaplarını tarayarak, yayınlarını inceleyen İsrailli kuruluş "Filistin Medya Gözlemcisi"'nin açıklamasına göre, Hamas'ın söz konusu "belgeseli" 18 Nisan'da yayımlandı. Filistin Medya Gözlemcisi, belgesel TV programının bir bölümünü "Hamas'ın Soykırım Çarpıtması: Yahudiler, Sakat Yahudileri Öldürmek Amacıyla Soykırımı Tezgahladılar" başlığıyla Youtube'a da yükledi.

El Aksa televizyonun yayınının edit edilmiş özetini içeren klipte, İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler'ce yürütülen soykırıma ait sahneler, Yahudiler'in toplanarak bir trene bindirilmeleri, bir deri bir kemik cesetlerden oluşan yığınlar gibi sahnelerin yanı sıra İsrail liderleri David Ben Gurion ve Golda Meir'in fotoğrafları yer alıyor. Bu arada spiker, Ben Gurion'un "Fiziksel ve zihinsel özürlülerin devlete ağır bir yük olduğunu" söylediğini iddia ediyor. Video klibine göre, bu yükten kurtulmak için Ben Gurion ve "İblis Ruhlu Yahudiler", zayıf ve sakatları yasa dışı ve sapık yollarla ortadan kaldırmak için bir plan hazırladılar.

Videoda ayrıca, Yahudilerin "uluslararası sempati toplamak" amacıyla bir soykırım masalı uydurup, Naziler'i suçladıkları da öne sürüldü. Video klibinde, Filistin Stratejik Araştırmalar Merkezi adlı kuruluşun yöneticisi Amin Dabur'un "Bir uydurmadan başka bir şey olmayan soykırım, Ben Gurion'un mükemmelce sahnelediği oyunun bir parçası idi" şeklindeki sözlerine de yer verildi. Klipte konuşan Dabur, Yahudi planının "İsrail için güçlü ve enerjik bir gençlik" oluşturmaya odaklandığını ve soykırım kurbanlarının sayısının 6 milyon olarak verilmesinin, propagandadan başka bir şey olmadığını da iddia etti.
 
bugün



Bu haber 1,018 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,854 µs