En Sıcak Konular

Çocukları da dağa çıkartıyorlardı

1 Mayıs 2008 21:50 tsi
Çocukları da dağa çıkartıyorlardı Şanlıurfa'da yapılan operasyonda, dağ kadrosuna gönderilmek istenen 14 yaşındaki bir çocukla birlikte PKK örgütüne eleman kazandırdığı iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa'da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince düzenlenen bir operasyonda, PKK terör örgütüne katılmak isteyen ve aralarında örgüte eleman kazandırdığı ileri sürülen 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 14 yaşındaki M.S.E'nin, örgütün kendisine birtakım vaatlerde bulanarak kandırıldığı öğrenildi.

PKK'nın dağ kadrosuna götürülmesi planlanan bazı kişilerin Şanlıurfa'ya geleceği ve buradan Irak'ın kuzeyine yakın bölgelere geçeceği ihbarını alan polis, İstanbul'dan yola çıkan 2 kişinin Şanlıurfa'da buluşacakları bir başka kişiyle birlikte Batman üzerinden sınırı geçecekleri bilgisine ulaştı.

Önceki gece Şanlıurfa otogarında Batman'a gitmeye hazırlanan bir otobüsü durduran polis, kimlik kontrolü yaptığı sırada üzerinde Mehmet A. adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunduran Mustafa A. (20), Süleyman K. (19) ve 14 yaşındaki M.S.E.'yi gözaltına aldı.

Sorgulamaları biten Mustafa A. ve Süleyman K. ile çocuk polisince ifadesi alınan M.S.E., işlemlerinin tamamlanmasının ardından, 'Terör örgütü üyesi olmak, terör örgütüne eleman kazandırmak, başkasının nüfus cüzdanını taşımak, askerden firar etmek' suçlarından Adliye'ye sevk edildi.

Mustafa A.'nın yapılan sorgusunda, ayrıca, acemi birliğini tamamladıktan sonra usta birliğine gönderilmek üzere kendisine verilen 10 günlük dağıtım izninde kaçtığı öğrenildi. Mustafa A'nın, aynı zamanda PKK terör örgütü üyesi olmaktan 2004 yılında etkin pişmanlık yasasından faydalanmak üzere güvenlik güçlerine teslim olduğu belirlendi. 7 ay Diyarbakır'da cezaevinde kalan Mustafa A.'nın serbest bırakıldıktan sonra askere gönderildiği, ancak asker kaçağı olması nedeniyle abisine ait kimlikle dolaştığı kaydedildi. 



Bu haber 348 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,096 µs