Uzlaşmak zorundasınız | " /> Uzlaşmak zorundasınız | "/>

En Sıcak Konular

Mumcu: Uzlaşmak zorundasınız

1 Mayıs 2008 19:48 tsi
Mumcu: Uzlaşmak zorundasınız Anavatan lideri Erkan Mumcu, iktidar partisi ile ana muhalefet partisinin vatandaşa ve tarihe karşı uzlaşmaya mecbur olduklarını belirtti.

Anavatan Partisi (ANAVATAN) Genel Başkanı Erkan Mumcu, iktidar partisi ile ana muhalefet partisinin uzlaşmaya mecbur olduklarını belirterek, ''Bunların uzlaşmaları Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu sorunlar yüzünden vatandaşa ve tarihe karşı sorumluluktur, mecburiyettir, ahlaki görevdir'' dedi.

Mumcu, Eskişehir'in Beylikova ilçesinde, partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Daha sonra ilçedeki bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet eten Mumcu, Eskişehir'e geçti ve partisinin il teşkilatında basın toplantısı düzenledi.

Son 9 aya yakın dönemde ilk defa teşkilat ziyaretinde basının karşısına çıktığını ifade eden Mumcu, dürt gün sürecek Eskişehir, Bursa ve Balıkesir ziyaretleri süresince ülkede yaşanan sıkıntıları ve çözüm yollarını anlatacağını kaydetti.

Erkan Mumcu, ''Laiklik elden gidiyor'' kaygısını duyanların, bunun arkasında yatan temel nedeni doğru ifade etmediklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Elden giden şey demokratik düzendir, kuvvetler ayrılığının güvencesi altında işlemesi gereken anayasal düzenin ne yazık ki anayasanın zaafları yüzünden ülke için tehdit oluşturmaya başlamasıdır. Kaygı bu olmalıdır. Devletin varlığı ve ayakta durması her şeyden önemlidir. Bu anlayış böyle benimsendiğinde insanlar gerçekte sorunun ne olduğunu anlayacaklardır. İktidar partisi ile ana muhalefet partisi uzlaşmaya mecburdurlar. Bunların uzlaşmaları Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu sorunlar yüzünden vatandaşa ve tarihe karşı sorumluluktur, mecburiyettir, ahlaki bir görevdir. Türkiye'de demokratik hayatın ve devletin ayakta durmasını isteyen kim varsa bunu savunmak zorundadır.

Siyasi rekabetle varabileceğimiz bir yer yoktur. Şimdi milletimizi kucaklamanın zamanıdır. Siyasi rekabet bitti. Seçimlere çok var. Ülke farklı sorunlarla karşı karşıya. O problemlerin çözümünde iş birliği yapmalıyız.''

-''GENEL BAŞKANLIK YARIŞINA GİRMENİN USULÜ VARDIR''-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Mumcu, Ahmet Özal'ın Anavatan Partisi Genel Başkanlığına adaylığı yönündeki söylemlere ilişkin, şöyle konuştu:

''Kim arzu ediyorsa böyle bir yarışmaya çıkabileceğimi ilan ettim. Kendisi parti üyesi değil. İstifa ederken de partimizi rencide edecek ifadelerle istifa etmiş. Bu konuda partimizin tüzüğü, partiye üyelik için Merkez Karara yetki veriyor. Sadece kendisine değil, Anavatan Partisinde siyaset yapmış olan herkese 20 Mayısta yapacağımız Merkez Karar Toplantımıza kadar yeniden partiye dönmeleri için kapılarımızı açtığımızı, siyasi yarışmaya girmek isteyen herkesin önünü açacağımızı ilan ediyorum. Anavatan Partisinde siyaset yapmak isteyen, genel başkanlığına talip olan kim varsa istifa etmiş de olsalar gelsinler söz veriyorum Merkez Karardan üyeliklerini geçirteceğim. Onlar bana bu yapmadılar, ama ben onlara yapacağım. Yarışmak isteyen herkes buyursun, iyi olur, güzel olur.

Herkesten istirhamım şudur: Bir nedenle zor duruma düşenler izahı zor nedenlerle sıkıntılı durumlara girenler, bu durumdan kendilerini kurtarmak isterken milyonlarca insanın hakkı ve hatırı bulunan meselede suiistimal etmesinler. Genel başkanlık yarışına girmenin de usulü ve terbiyesi, yöntemi vardır. Yani yönteme riayet etsinler, tek ricam budur.''

-''SORUMLULUK AHLAKIMIZ BIRAKMAMIZI EMREDERSE YAPARIZ''-

ANAVATAN Genel Başkanı Mumcu, kongreyi yeni yaptıklarını, gündemde bir kongrenin bulunmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

''Eğer kongre isteyen varsa, ortaya çıksın, kendileri delege imzası bulamıyorlarsa taleplerini kamuoyunda açıklasınlar, genel başkanlık yetkimi kullanarak kongreyi de çağıracağım. Bu sürece dair bir açıklama yapmamamın nedeni bu yarışmaya girmek isteyenlere cesaret vermektir. Parti kamuoyunun, parti vicdanının benimseyeceği profiller ortaya çıkarsa, elimden gelen her türlü desteği vermeye hazırım. Bu makamlar kimseye tapulu değil. Görev makamları. Sorumluluk ahlakımız gereği buradayız. Sorumluluk ahlakımız, bırakmamızı emrederse onu da yaparız. Açıkça ilan ediyorum ki kim (ben bu yarışmaya gireceğim) der ve parti kamuoyunda bir karşılık bulursa, onun hatırı için olağanüstü kongre toplamaya hazırım.''

 



Bu haber 441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,814 µs