En Sıcak Konular

Sarıgül Taksim'in faturasını Baykal'a kesti

1 Mayıs 2008 18:55 tsi
Sarıgül Taksim'in faturasını Baykal'a kesti Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 1 Mayıs kutlamaları nedeniyle yaşanan gerginliği Türkiye’de güçlü bir sosyal demokrat parti olmamasına bağladı.

Sarıgül, yaptığı açıklamada, muhalefeti duyarlı davranmamakla suçlayarak, “Türkiye bu görüntüleri hiç hak etmedi. Gerginlik günlerdir tırmandırıldı. Türkiye’de bugün güçlü bir sosyal demokrat parti olsa bunların hiç biri olmazdı. Türkiye’de önderlik edecek, olayları toparlayacak güçlü bir sosyal demokrat parti yok. Türkiye’de güçlü bir sosyal demokrat parti olsa bugün Taksim’e girilirdi” diye konuştu.

Dönemin ana muhalefet partisi lideri Bülent Ecevit’in 1977 yılı 1 Mayıs’ında, dönemin Başbakanı Süleyman Demirel’in “Taksim’e gitmeyin” demesine rağmen, Ecevit’in “Gideceğim” dediğini hatırlatan Sarıgül şöyle konuştu:

“1977 yılında güçlü bir muhalefet ve muhalefet lideri vardı. Ecevit ‘Ben Taksim’e gideceğim’ dedi ve 500 bin kişi Taksim’e gitti. Ne istediğini biliyordu, herkes Ecevit’in niye Taksim’e gittiğini biliyordu. Türkiye’de güçlü bir muhalefet olmadığı için bugün ne yazık ki alın teri yeterince temsil edilemedi. Maalesef alın teri bayramını bugün kutlayamadık. Türkiye’de güçlü bir muhalefet olsaydı bugün bunlar yaşanmazdı.”
Taksim’de yaşananların üzüntü verici olduğunu dile getiren Sarıgül, işçilerin ve polisin karşı karşıya gelmesinin doğru olmadığını, muhalefet ve iktidarın birlikte hareket ederek olayların çözüme kavuşturulması gerektiğini kaydetti.

-ŞİŞLİ’DE FİZKİ HASAR YOK

Sarıgül, Şişli’nin gösteriler nedeniyle, bordür taşlarında ve bazı ağaçlardaki ufak tefek hasarların dışında, önemli bir fiziki zarar görmediğini söyledi. Şişli Belediyesi olarak 500 kişilik bir ekibin olduğunu söyleyen Sarıgül, “Göstericiler demokratik tepkilerini gösterdikten sonra ekiplerimiz süratle Şişli’yi eski haline getirecekler” dedi.

 



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,608 µs