En Sıcak Konular

Başbakan'ın savunmaya ilk yorumu

1 Mayıs 2008 18:41 tsi
Başbakan'ın savunmaya ilk yorumu Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Anayasa Mahkemesi'ne çok güçlü bir dosya sunduğunu belirterek, belirsizliğin kalkması için ne gerekiyorsa yapacaklarını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Anayasa Mahkemesi'ne çok güçlü bir dosya sunduğunu belirterek, "Biz savunma yapmadık, cevap verdik" dedi. Davanın sonucunun iyi olacağını düşündüğünü kaydeden Erdoğan, "Bu süreçte ne gerekiyorsa hızlı bir şekilde yapılacak, çünkü belirsizlik bir an önce kalkmalı" dedi.

Başbakan Erdoğan, milletvekilleriyle yaptığı değerlendirme toplantısında kapatma davasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda söz alan milletvekilleri, savunmanın verilmesinin ardından zaman geçirilmeden Anayasa değişikliği yapılmasını istedi. Bazı vekiller demokratikleşme paketinin gündeme getirilmesinin daha doğru olacağını dile getirirken, 'erken seçime gidelim' önerisini gündeme getiren vekiller de oldu. Toplantıda konuşan bazı milletvekilleri de AK Parti'nin kapatılacağı endişesi taşıdıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan da vekillerin görüş ve önerileri karşısında yaptığı değerlendirmede, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın iddianamesine karşı 98 sayfadan oluşan cevaplarını dün Anayasa Mahkemesi'ne sunduklarını hatırlattı. "Gönlümüz rahat, partinin kapatılacağına şahsen ben inanmıyorum" diyen Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin suç işlemediğini, bir hatasının ve kusurunun olmadığını kaydetti.

Hukuki zemin içinde kalarak bu süreci götüreceklerinin altını çizen Erdoğan, "Güçlü ve iyi bir savunma çalışması yapıldı. Bu süreçte ne gerekiyorsa hızlı bir şekilde yapılacak. Verilen sürede cevaplarımızı verebiliyorsak ek süre istemeye gerek yok. Önemli olan belirsizliğin ortadan kalkmasıdır. Bir an önce davanın sonucunu görelim. Bundan sonraki süreci takip edeceğiz. İnşallah sonuç milletin beklentisi yönünde olur. Sonuç iyi olacak. Yolumuza devam ediyoruz. Bu çizgimizden ciddi değişiklik beklemeyin. Bu tren rayında devam edecek" diye konuştu. Erdoğan, bazı vekillerin 'Anayasa değişikliği için bir an önce
muhalefetle görüşmelere başlayalım' önerisine karşılık da, "Kimle neyi görüşeceğiz? Hangi partiyle neyi konuşup uzlaşacağız" dedi.

'SAVUNMA DEĞİL CEVAP'
Toplantıda söz alan bazı milletvekilleri, Anayasa Mahkemesi'ne sunulan savunmanın bastırılarak dağıtılmasını istedi. Başbakan Erdoğan bunun üzerine, "Arkadaşlar savunma değil, cevap diyeceğiz. Biz suçlu değiliz. Ortada sadece savcının iddiaları var. Biz bu iddialara karşı cevabımızı verdik. Dolayısıyla bizim Anayasa Mahkemesi'ne verdiğimiz savunma değil, cevaptır. Bunu böyle bilmemiz ve anlatmamız gerekir" diye konuştu.


'ESNAFA AF YOK'
Başbakan Erdoğan, toplantıda Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Erdoğan, "AB'yi savsakladığımız yok. Burada medyanın etkisinde kalıyorsunuz. AB konusunda bir problemimiz yok. 301. maddeyi daha yeni çıkardık. Bu konudaki reformlar devam edecek, kaygılanmayın" diye konuştu. Bazı milletvekillerinin esnafın zor günler geçirdiğine dikkat çekerek, kredi affı istemesi üzerine de Erdoğan, "Maliye görevini yapacak. Popülist bir yaklaşım içinde olmayacağız. Kredi vermekmiş, af
çıkarmakmış bu tür önlemler gündemimizde bulunmuyor. Esnafı rahatlatmakmış gibi portatif önlemler düşünemeyiz" şeklinde konuştu. 


 



Bu haber 398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,996 µs