-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

1 Mayıs'tan geriye kalanlar -Video

1 Mayıs 2008 17:01 tsi
1 Mayıs'tan geriye kalanlar -Video Kaldırım taşlarını fırlatan göstericiler, dükkanlarda cam çerçeve bırakmadı. Polis aracını taşlayanlara müdahale de aynı sertlikteydi. Tazyikli sudan basın da nasibini aldı. İşte bugünden videolar;

GÖSTERİCİLERE SIKILAN TAZYİKLİ SU, KAMERAMANI İŞTE BÖYLE DEVİRDİ

Şişli'de karşı karşıya gelen polis ve eylemcileri görüntülemek isteyen basın mensubu, göstericilerin üzerine sıkılan tazyikli suya maruz kalınca işte böyle devrildi.

Şişli Halaskargazi Caddesi üzerinde karşı karşıya gelen göstericiler ve polis arasındaki gerginlik müdahaleyle sonuçlanırken, gerginliğin ortasında kalan basın mensupları da olanlardan nasibini aldı. Dağılmamakta diren göstericilerin üzerine doğru sıkılan tazyikli su, basın mensuplarını da etkiledi. Bazı mensupları sıkılan gazdan etkilenirken, göstericilerin üzerine doğru sıkılan tazyikli suya maruz kalan kameraman işte böyle devrildi. Olayları görüntülemek isterken kamerasıyla birlikte yere düşen basın mensubu, sırılsıklam oldu. Tazyikli suyun etkisiyle yere düşen basın mensubunun kamerası da hasar gördü.



 

GÖSTERİCİLER İSTİKLAL'DE CAM ÇERÇEVE BIRAKMADI

Göstericiler, söktükleri kaldırım taşlarını ve şişeleri dükkanlara fırlattı. Dükkanların camlarını kıran göstericilere polis müdahele etti.

Beyoğlu'nun ara sokaklarında toplanan göstericiler, ellerindeki pankartlarla İstiklal Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. İstiklal Caddesi'nde bir araya gelen eylemciler, bir süre sonra Taksim Meydanı'na doğru yürümeye başladı.

Polis ekiplerinin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan göstericiler, yürüyüşlerine devam etti. Güvenlik güçleri uyarıları dikkate almayan göstericilere panzerlerden sıkılan tazyikli suyla müdahale etti.

Müdahalenin ardından kaçmaya başlayan göstericiler, söktükleri kaldırım taşlarını ve boş şişeleri çevrede bulunan dükkanlara fırlattı. Bunun üzerine harekete geçen güvenlik birimleri, göstericileri biber gazı sıkarak dağıttı.



 

EYLEMCİLER, TAKVİYE POLİS EKİBİNİ TAŞIYAN MİNİBÜSÜ TAŞLADI

Şişli'de polis ekiplerinin müdahalesinin ardından toplanan eylemciler, caddeden geçen polis minibüsünü taş yağmuruna tuttu. Takviye ekibin bulunduğu minibüsün camları kırılırken, emniyet güçleri eylemcileri gaz bombası ve tazyikli su yardımıyla dağıttı.

Şişli Halaskargazi Caddesi üzerindeki polisin müdahalesinin ardından ara sokaklara kaçan eylemciler, tekrar tekrar toplanmaya devam ediyor. Polis ekipleri kovaladıkları eylemcilerin toplanmasını önlemek için gaz bombası ve tazyikli su kullanmaya devam etti. Panzerlerden sıkılan tazyikli su ve atılan gaz bombalarından etkilenen eylemciler ara sokaklara dağıldı. Yüzlerinde maskeler bulunan eylemcilerin zaman zaman slogan attıkları gözlendi. Eylemciler, kendilerine müdahalede bulunan polis ekiplerine taşla karşılık verdi. Bu sırada caddeden bir polis minibüsü de atılan taşlardan nasibini aldı. Göstericiler takviye polis ekibini taşıyan minibüsü taş yağmuruna tuttu. Camları kırılan polis minibüsü, bölgeden hızla geçerek uzaklaştı.

GÖSTERİCİLER ŞİŞLİ'DE POLİS ARACINI TAŞLADI

Şişli'de bir grup gösterici, sivil polis aracını taşladı. Güvenlik güçleri, taşla saldıran göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi.

Rumeli Caddesi üzerinde göstericilerle karşı karşıya kalan sivil polis aracı, taş yağmuruna tutuldu. İçerisinde koruma şube müdürü ve 3 polisin bulunduğu aracın ön camı ve aynası kırılırken, bir polis hafif şekilde yaralandı.

Bölgede yığınak yapan güvenlik güçleri gruba biber gazıyla müdahale etti. Gösterilerini sürdüren gruba aynı zamanda tazyikli su sıkılırken, aralarında maskeli göstericilerin de bulunduğu grup ara sokaklara doğru kaçıştı.


 


 



Bu haber 784 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,550 µs